När ett myggbett kan vara dödligt! Hjälp hundarna!

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448.

Myggor har alltid varit en plåga sommartid i området kring Cernavoda – säkert till stor del beroende på närheten till floden Donau. För många år sedan samlade Hundhjälpen in pengar för att köpa in 3 myggmaskiner. Dessa har gått för högtryck sedan dess och gjort stor skillnad för livskvaliteten hos såväl våra omhändertagna skyddslingar som för SaveTheDogs personal där många arbetar utomhus. Maskinerna börjar nu sjunga på sista verserna och med en ökad myggplåga måste vi göra något. Här i Sverige avskyr vi alla myggstick – men vi är förskonade från parasitbärande myggor. Myggor som sprider parasiter har länge funnits kring Medelhavet men är nu med klimatförändringarna på frammarsch också i södra Rumänien – vilket också innebär att deras parasitspridande förmåga ökar kraftigt. Även i Sverige se vi i och med klimatförändringarna nya arter av t ex fästingar som även de sprider parasiter.

Det stora hotet mot hundarna är dirofilaria – hjärtmask. Obehandlad leder den till döden. SaveTheDogs behandlar alla drabbade hundar tills de kan förklaras helt friska men detta tar givetvis resurser från annat viktigt. De måste sedan kunna skyddas mot återinfektion i hägnet – precis som alla övriga hundar där. Att förebygga är livsviktigt! SaveTheDogs ber nu om vår hjälp för att kunna fortsätta skydda samtliga hundar i hägnet mot smitta – och alla omhändertagna djur mot plågan av tusentals och tusentals stickande myggor. För personalen vore det underbart.

Vi behöver köpa in 3 st Mosquito Magnet Executive inkl 6 månaders förbrukning av gasol och lockmedlet R-Octenol för att täcka största delen av ytan vid Footprints of Joy. Maskinerna omvandlar gasol till koldioxid och i kombination med R-Octenol lockas myggorna in i en behållare där de slutar sina dagar. Maskinerna är enormt effektiva. Detta kommer att rädda liv – ju färre sjuka hundar i hägnet – ju fler hundar kan tas in utifrån och räddas / behandlas – inkluderande hundar ägda av fattiga människor.

Visst är du med och hjälper? Kostnaden för 3 Mosquito Magnet Executive inkl gasol och R-Octenol för 6 månaders förbrukning är ca 50 000 kr. Maskinerna förblir effektiva under många år. Denna insamling är inte speciellt glamorös – men den räddar många liv och är viktig! Hjälp oss hjälpa!

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448. Skriv ”Myggor”. Om du vill att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”-


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d