Änglar och Demoner – och Hundar – Nellie

Nellies sista dag, smärtfri och med vårvind i pälsen


Nellies berättelse – Änglarna
Nära Nellies hem bodde ett par som tidigare haft en Hh-hund. På förfrågan om de kunde hämta Nellie svarade de utan tvekan ja – och redan nästa morgon var Nellie borta från hemmet där hon utsatts för vanvård. Som det framgår i föregående text var hon svårt smärtpåverkad och fruktansvärt smutsig. Paret i samråd med Hundhjälpen beställde akut tid för Nellie hos veterinär då situationen var ohållbar. Nellie skrek av smärta varje gång hon skulle ställa sig upp.

Veterinären gjorde en noggrann genomgång av Nellie och konstaterade att hon hade svåra smärtor kring buk / höft, svår dermatit kring vulva, kraftig tandsten, hälta mm. Pälsen var smutsig och tovig samt full av exkrementer. Hon hade så ont att hon måste sövas för att kunna undersökas. Man tog då samtidigt bort de värsta tovorna, klippte klor. Nellies situation var så svår och prognosen oklar. Alla försök till behandling skulle vara smärtsamma och långvariga. Nellie fick åka hem med morfinpreparat mot sin smärta för att vi alla skulle få smälta detta.

Nej, pengar hade inget med detta att göra. Vi vet att Hundhjälpens vänner skulle ställt upp för att hjälpa Nellie. Beslutet togs dock att lidandet var så svårt och all framtid skulle innebära ytterligare stort lidande för denna så hårt drabbade hund. Det tunga beslutet togs att Nellie skulle få somna in. Hennes änglar – paret som tog emot henne – älskade henne den korta tid hon var hos dem. Nellie fick några underbara dagar i sitt liv utan smärta tack vare medicineringen – hon var önskad och älskad – gräsmattan och solen var hennes. Nu har Nellie sprungit över regnbågsbron till landet där hon också är önskad och älskad – och där gräsmattan är ständigt grön och solen värmer pälsen. Vila i frid – vackra Nellie. Vi kommer aldrig att glömma dig – och vi kommer aldrig att glömma vad människor utsatte dig för.

Vi kommer att lämna in en anmälan till Länsstyrelsen gällande vanvård och underlåtenhet att ge ett sjukt djur veterinärvård. Detta stöttas av veterinärutlåtande.

Återigen – ser DU tecken på vanvård eller djurmisshandel – INGRIP!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d