Änglar och Demoner – och Hundar


3. Demonerna

Ägaren: Teslas ägare, bosatt utanför Örnsköldsvik, struntade helt i hennes säkerhet genom slarv med ytterdörren – trots att hon visste att det fanns en rymningsrisk. Ägaren meddelade oss inte utan gjorde några tafatta försök att få fast Tesla. Vi fick genom vår uppföljning reda på vad som hänt och Susanne Edlund hjälpte till med infångningen. Lärde sig ägaren något? ICKE! Några veckor senare, i juni, lämnade hon dörren olåst ( egen utsago ) och åkte iväg – Tesla öppnade och försvann – om detta fick vi ingen information. Ägaren påstår sig ha letat med vänner och bekanta utan resultat. I mitten av augusti tog ägaren emot sin andra hund från Hundhjälpen. Inte ett ord om att Tesla var borta vare sig då eller vid vår ordinarie uppföljning av hund nr 2. Total mörkläggning. Tesla hade nu varit på vift i två månader! Vi började ana oråd då allt prat om Tesla undveks i telefon och fick så småningom från annan källa reda på att Tesla rymt. Ägaren skaffade sig nu ytterligare en hund. Hundhjälpen lämnade in en anmälan till Länsstyrelsen gällande ”övergivande av hund”.

Under november fick vi information om att en hund som liknande Tesla hade setts på bygden. Ägaren avsade sig då snabbt ägandet för att slippa allt ansvar.

Under hela denna tid gjorde ägaren sig onåbar på telefon.

Ägarens släkting – hundprofilen: Då det inte gick att få kontakt med ägaren sökte vi en släkting – en känd hundprofil i regionen. Denne blev omgående defensiv och närapå aggressiv i sin argumentation – där kontentan var att ”Tesla var ändå ingen social hund och kunde inte knyta an till någon” – med undermeningen därför ”värdelös”. Inget att spilla tid på – hon var ändå borta. Sorry – Tesla är en oerhört klipsk och inkännande hund – makalös faktiskt – och knyter inte an till den som inte är empatisk.

Förste ägaren: Förste ägaren som Tesla inte tyckte om / trivdes hos kunde inte låta bli att intrigera. Hemliga kontakter togs med Djurskyddet Örnsköldsvik som vid mer än ett tillfälle höll på att tillintetgöra infångandet.

Djurskyddet Örnsköldsvik: Det finns ett ordspråk ”Skomakare bliv vid din läst”, dvs lägg dig inte i det du saknar kunskap om och där du kan göra enorm skada genom din okunnighet. Man säger själv att man inte ”kan” hundar då man i princip arbetar med katter. Vårt erbjudande att samarbeta då man ändå envisades att medverka avvisades och man skapade hemliga grupper på FB där tonen var ”Hata Hundhjälpen” och där man uppmanade till egna initiativ. Troligt är att man vid flera tillfällen skrämt Tesla och därmed också förlängt hennes lidande. Djurskyddet Örnsköldsvik har flera gånger anmält Hundhjälpen till Länsstyrelsen för djurplågeri då man tycker att vi inte ”gör det som behövs” för att fånga in Tesla. Man har även polisanmält att man hotats av Hundhjälpen ( ??? ). Djurskyddet har genom sin verksamhet försvårat infångandet av Tesla och därtill trakasserat Hundhjälpen genom sina anmälningar hit och dit – man har spridit osanningar kring bygden och i sina kanaler. Man har skapat en hets-stämning mot Hundhjälpen – allt detta utan att ha en susning om hur ett infångande av en hund med Teslas egenskaper och intelligens ska gå till. Vi blockerades från kontakt. Djurskyddet Örnsköldsvik har agerat utanför de ramar som ställts upp från Djurskyddet centralt. Vi kommer att göra en anmälan om detta då man genom sitt agerande faktiskt riskerat Teslas liv.

Privatpersonen JJ: Självutnämnd totalt okunnig ”expert” som baserar sin expertis på ägandet av EN gatuhund och att råd ( ? ) getts till andra personer. Kraftigt drivande i den hatstämning som piskades upp mot Hundhjälpen i hemliga grupper och på bygden. Anmält Hundhjälpen till Länsstyrelsen för att vi blandar oss i hennes / Djurskyddets planer för infångande. Polisanmält Hundhjälpen för hot! Sagt sig företräda Djurskyddet vid anmälan till Länsstyrelsen – vilket är falskt. Blockerat oss från kontakt. Denna person har genom sitt agerande riskerat Teslas liv.

Länsstyrelsen Västernorrland: När kännedom ficks i november om Teslas rymning i juni lämnade Hundhjälpen in en anmälan mot ägaren om ”övergivande av hund” samt en orosanmälan gällande nuvarande två hundar. LS kontaktade ägaren per telefon och var nöjda med ägarens svar att hon gjort vad hon kunde för att fånga in Tesla ( vilket vi ju alla vet är falskt ). Inga konkreta bevis krävdes in gällande de åtgärder ägaren sade sig ha vidtagit. Ärendet avskrevs 2 december och Tesla som fortfarande levde och hade synts bara någon vecka tidigare lämnades därmed med LS goda minne att dö i skogen av svält / kyla. Detta är tyvärr praxis hos LS och LS Västernorrland utmärker sig här genom att i ett liknande fall nyligen, rumänska hunden Taiga, där man också under samma tidsperiod lämnade henne levande i skogen att dö då ägaren tycktes ha gjort ”tillräckligt”. Den hunden dog. Tesla motbevisar allt gällande denna idiotiska praxis – varje liv är värt att kämpa för – och SKA kämpas för. Det är otroligt att LS på detta sätt lättvindigt lämnar hundar att dö under lidande – för att man nöjer sig med godtyckliga förklaringar / rena lögner från ägare som undandrar sig ansvaret för vad man orsakat.

När sedan Hundhjälpen / Susanne Edlund startade sitt infångningsarbete grundat på erfarenhet och kunskap om hundars beteende fick LS Västernorrland eld i baken och pressade på gällande möjliga och omöjliga bildbevis och tidsplaner. Ingen förståelse fanns för att varje fall var unikt. Vi krävdes gång på gång på information om vårt arbete ( som man ändå inte förstod sig på ) och pressen var minst sagt störande – och rent av löjeväckande med tanke på att LS själv godkänt att hunden dör i skogen. 10 april var Tesla infångad och inte ens då dög tlllkännagivandet utan man krävde bildbevis. INGA bevis överhuvudtaget har avkrävts ägaren som orsakat detta och hävdat sina infångandeförsök. Hur idiotiskt är inte detta! LS förstår inte sin uppgift – att värna djurs väl – utan sitter fast i byråkratiska procedurer grundade i RÄTTEN att agera – vilket när man agerar felaktigt p g av okunskap / oförståelse kan kosta liv.


En kommentar på “Änglar och Demoner – och Hundar

  1. Okunniga, ointelligenta, inkompetenta, empatilösa, elaka, samvetslösa lata idioter, paragrafryttare och besserwissrar finns det gott om i detta land, tyvärr. Människor som gör mer skada än nytta. Synd att de inte kan hålla sig borta från djur/djurärenden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d