Änglar och Demoner – och Hundar

2. Teslas änglar – Familjen Isberg och Susanne Edlund

Teslas liv har räddats tack vare den fantastiska familjen Isberg som hjälpte henne på plats samt Sveriges i särklass bästa ”hundfångare” Susanne Edlund.

I den lilla byn Västansjö någon mil söder om Örnsköldsvik bor familjen Isberg. De hade nåtts av sökgruppens sms-efterlysning av Tesla och när de på nyårsafton grillade ute såg de plötsligt henne: ”Det är ju HON – den efterlysta hunden!”. Tesla höll sig på avstånd och var rädd – och mycket tunn och medtagen. Från denna kväll började man mata in henne. Tiden gick och Tesla började komma som på schema – och fick alltid riklig, god och näringsrik mat serverad. Ett sinnrikt vattendropp konstruerades för att hon alltid skulle ha vatten trots många minusgrader. En ”vanlig” fälla riggades så småningom men Tesla som tidigare blivit infångad i en sådan vägrade. Med mycket huvudbry konstruerades en STOR specialfälla – där Tesla själv skulle utlösa stängningsanordningen. Under hela tiden kameraövervakades Tesla och man gladdes åt att hon åt bra och började lägga på sig vikt.

Tyvärr stördes hela processen av utomstående självutnämnda ”experter” som vägrade samarbeta och därmed skrämdes Tesla bort vid flera tillfällen. Februari hade man de värsta två snöstormarna i mannaminne där snön lade sig meterdjup. Tesla försvann i 10 dagar och man befarade att hon inte klarat sig. Det förekom även några svåra dygn där temperaturen närmade sig -30. Paret Isberg berättar att de ibland var sömnlösa av oron för Tesla – när stormarna och kylan var som värst.

10 april utlöste Tesla fällan och lidandet hade en ände. Tack vare denna fantastiska familj med hjärtan utöver det vanliga överlevde Tesla – och var t o m i gott skick när Hundhjälpens representant kunde hämta henne ur fällan. Vi är alla fulla av beundran över den omtanke familjen Isberg visade Tesla och att man aldrig gav upp hoppet utan kämpade vidare – även de gånger när bakslagen kom. Kvar i Västansjö finns nu ”Teslaberget” – det nära berg där Tesla hade sin lega. TACK NI UNDERBARA MÄNNISKOR!

Under hela denna process har Susanne Edlund funnits i bakgrunden som rådgivare. Susanne är en fantastisk hundmänniska med stor förståelse för våra hundars beteende och instinkter. Otaliga är de rymlingar över hela Sverige som kommit tillrätta tack vare henne. Det är även Susanne som fångat in Tesla hos tidigare ägaren där Tesla rymde flera gånger p g av otrivsel. Susanne har stått i tät kontakt med familjen Isberg och kunnat ge rätt tips i rätt ögonblick. Därmed har Tesla fått bästa möjliga mat i rikliga mängder och Susanne har även samarbetat kring konstruktionen av den bur / inhägnad där Tesla till slut fångades in. Vi är också fantastiska Susanne STORT TACK skyldiga och vet med säkerhet att utan hennes inblandning hade inte Tesla legat här bredvid mig i skrivande stund.


En kommentar på “Änglar och Demoner – och Hundar

  1. Fantastiskt att det finns så fina människor med både hjärta, intelligens, tålamod, uthållighet och ”djuröga”. Man blir lycklig av att läsa detta och får hopp om mänskligheten igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: