En månad med omtanke och vård – uppdatering om hästarna från ”Dödens Fält”.

Det är nu ca en månad sedan 10 av hästarna från ”Dödens Fält ” anlände till tryggheten vid Footprints of Joy. 13 andra hästar finns i säkerhet vid en annan anläggning. Räddningen kunde ske tack vare generositeten hos Hundhjälpens vänner som chockade på rekordtid samlade in de medel som behövdes för att inköpa mat och mediciner i stora mängder och till den akuta vård flera av hästarna behövde. Tack vare alla namnunderskrifter som senare tillställdes myndigheterna kunde SaveTheDogs till sist ta över det formella ansvaret för hästarna.

Klicka HÄR för att se videon från ”Dödens Fält”.

De 10 hästar som valdes ut till Footprints of Joy var de svagaste – de som var i störst behov av vård och de som var svagast p g av svält. De har nu fullt upp med att äta – och äta – som bara hästar kan – och däremellan strosa runt i sin fina inhägnad där de håller ihop sin flock. Flera hästar var vid räddningen var svårt anemiska och har fått behandling. Andra har fått vård för sina sår. Alla är avmaskade och har fått första hovvården. Så småningom kommer de att bli runda och blanka. Samtliga hästar var rädda för människor –ett faktum som talar för sig själv…

Inom kort presenterar vi med glädje Hundhjälpens två hästar – våra nya fadderhästar Maya och Apache.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d