Från “dödens fält” till tryggheten vid Footprints of Joy!

Hästarna på ”dödens fält” har rört vid våra hjärtan. Det fasansfulla de utsattes för är svårt att förstå. 23 överlevde, 3 dog trots veterinärernas insatser, 14 är fortfarande försvunna. Döda hästar ligger kvar på fälten. Myndigheterna ”konfiskerade” hästarna men då de inte hade pengar till mat och vård skulle eländet fortsatt. Juridiken arbetar just nu.

SaveTheDogs står alltid på de svagastes sida. De 10 mest medtagna och skadade hästarna valdes ut och har nu under två dagar flyttats till en egen inhägnad vid Footprints of Joy. Här får de vara med de kamrater de känner. De får ströva fritt på ett stort och tryggt inhägnat område – och stallet är fullt av hö. Veterinärerna följer upp varje häst och de kommer att få hov- och tandvård. Deras smutsiga pälsar kommer snart att glänsa och de nu så matta ögonen att glittra. 13 hästar har flyttats till en annan anläggning där även de tas om hand på bästa sätt. Hundhjälpens alla fantastiska vänner möjliggjorde detta. Den akuta insatsen som var oerhört kostnadskrävande med transporter, akut- och intensivvård, inköp av hö och specialfoder etc. En arbetslös person får nu ett arbete med att ta hand om just dessa hästar vid FOJ samt även de två hästar som omhändertogs bara några dagar tidigare från ett rom-område – svårt vanvårdade – även detta tack vare er alla!

Hästproblematiken i regionen – som alltid varit betydande – har eskalerat ytterligare under pandemin. Allt fler hästar hittas nu i skick där de förskräcker – med revben stickandes ut från kroppen p g av långvarig svält, knappt förmögna att stå på benen. De tvingas arbeta trots allt magrare ransoner av hö – här gäller pisk och påk då djuren inte orkar. Djurplågeriet är svårt att greppa. Landsbygden kring Cernavoda är kraftigt eftersatt och här är det hästar och åsnor som arbetar på fälten och drar tunga vagnar. Människor transporterar sig och sina familjer i dessa vagnar. SaveTheDogs har under åren räddat många hästar från misshandel och extrem vanvård. Före dessa nykomlingar huserade 12 hästar på FOJ. Med fördubblingen av hästar och den alarmerande misären bland hästar i regionen måste SaveTheDogs projektera ytterligare stall. Vi återkommer kring detta. Två av hästarna från ”dödens fält” är nu Hundhjälpens egna skyddslingar – där vi inom kort kommer att söka faddrar för att trygga deras fortsatta liv.

Nu gläds vi stort – SaveTheDogs har levererat och vi har kunnat vara avgörande. Dessa 23 hästar har ett bra liv att se fram emot – de 10 vid FOJ kommer vi och våra resenärer så småningom att kunna träffa.

TACK!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d