Hästarna från “dödens fält” – och EU.


En kort uppdatering för att klargöra. Vi ser på våra sociala medier att många ber oss kontakta / trycka på EU i ärendet för att de ska ingripa. Samma kommentarer dyker upp gång på gång gällande gatuhundssituationen och vid de svåra vanvårdsfall vi presenterar.

EU har en tvingande lagstiftning gällande livsmedelsdjur – gällande transporter och export. Detta gäller alltså nötboskap, får, hästar för livsmedelsproduktion etc. Varje medlemsland har att rätta sig efter dessa regler.

När det gäller övriga djur gäller de nationella reglerna, dvs varje enskilt medlemsland stiftar sina egna djurskyddslagar – som alltså kan variera från land till land. Rumänien HAR en djurskyddslagstiftning men de verkställande organen har just omorganiserats och det är mer eller mindre kaotiskt. Sedan har allt att göra med prioritering ( dvs politik och budget ), allmän opinion ( som ju inte verkar vara särskilt djurvänlig i Rumänien ) och möjligheten att genom korruption etc påverka lagens räckvidd. Kontentan är tyvärr att detta inte är högprioriterat och att djuren i nöd drar oftast de korta stråna.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: