Hästarna från “dödens fält”.


26 av hästarna räddade från “dödens fält” är trygga. Kvar på fälten ligger kvarlevorna av de som inte överlevde djurplågeriet. 14/15 hästar är ännu försvunna och eftersöks av polisen. 10 av hästarna har microchip och ägaren har kunnat identifieras – en högt uppsatt jurist med specialitet ”anti-korruption”. Kommande vecka kommer SaveTheDogs att undersöka hur ärendet kommer att tas vidare på myndighetsnivå. Samtidigt kommer man att lägga in en begäran att få överta hästarna formellt – men här har ägaren 45 dagar på sig att komma med invändningar. Utgången av detta kan ingen sia om – detta är Rumänien där rättsväsendet till del lever sitt eget liv.

SaveTheDogs har egna stordjurs-veterinärer som kämpar med de svåraste fallen. Några hästar är fortfarande kritiska. Alla hästar är tunna och vissa är väldigt avmagrade. Alla är smutsiga och många har sår. SaveTheDogs kör dit hö och vatten och har regelbunden tillsyn. Hästarna behandlas med kärlek och respekt – kanske första gången i livet för många av dem. De huserar i ett tomt fårstall en timme från Footprints of Joy – där de nu prasslar förnöjt i sitt rikliga hö.

Signera petitionen nedan som skyndsamt ska överlämnas till de berörda myndigheterna i Constanta. Det är viktigt med många namn och internationell uppmärksamhet. Dela petitionen till vänner.

LINK TO THE PETITION in English: https://bit.ly/2Yfzkjs

Sätt in Ditt bidrag till vår akutinsamling med målet 40 hästar – 40 000 kr – 4 dagar.

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448.
Observera att det är handelsbanken.

Märk Ditt bidrag ”Häst”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: