Välkommen till tryggheten, Joy!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Som du säkert känner till hjälper SaveTheDogs även åsnor och hästar. Anläggningen Footprints of Joy är östeuropas största fristad för misshandlade och vanskötta åsnor. Det huserar i dagsläget kring 70 åsnor på anläggningen – välmående, glada och trygga för all framtid. Åsnorna är indelade i tre grupper för trivsam tillvaro. Grupp 1 består av gamla åsnor och de med speciella behov. Grupp 2 är ungdomarna och här är det emellanåt full rulle. I grupp 3, den största gruppen, återfinner vi friska, vuxna åsnor som lugnt strosar omkring.

Åsnorna ( och hästarna ) har egen personal som ser till deras behov – mat, rengöring och små pratstunder. De har även egen anställd veterinär samt får sina hovar verkade. Hundhjälpens resenärer passar ofta på att skämma bort dem lite – vem kan motstå dessa charmiga individer.

De rumänska åsnorna är vanligtvis oerhört plågade djur och det skär i hjärtat att möta dem ”i arbete” i samhället och på landsbygden. Den som inte har råd att ha bil har en häst – den som inte har råd med en häst har en åsna. Åsnorna drar enorma lass och utsätts ofta för misshandel när lasten blir för tung. De ägnas ingen omsorg och matransonerna är minst sagt knappa. Många bär sår i munnen och på kroppen efter dålig utrustning. I sommarhettan står de med ihopbundna ben i solgasset, vintertid släpps de ofta vind för våg för att klara sig själv. Livet från födsel tills åsnan ramlar ihop av ålder och utmattning är för de allra flesta ett enda stort lidande.

SaveTheDogs åsnehägn står öppet för de svårast drabbade. Nu kommer man efter ett nödrop att välkomna Joy – ett äldre åsnesto vars ägare blivit sjuk och inte kan ta hand om henne. Ännu ett räddat liv.
Visste Du att Hundhjälpen även har fem ”egna” åsnor vid Footprints of Joy? Deras liv och uppehälle finansieras av snälla faddrar. Det saknas dock ännu många faddrar för att garantera åsnornas långsiktiga trygghet. Vi är oerhört tacksamma om DU vill ställa upp – klicka på länken nedan för att läsa mera om åsnorna och hur du blir fadder.

https://hundhjalpen.se/bli-fadder-till-en-asna/


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: