Bjästa / Örnsköldsvik – hund i nöd!

Vi fick för några dagar sedan information om att en av våra hundar har rymt en andra gång och springer lös sedan i somras i Bjästa-skogarna utanför Örnsköldsvik!

Redan vid ankomsten till hemmet i början av maj smet hunden ut genom dörren inom ett dygn. Ägaren meddelade inte oss detta utan gjorde några tafatta försök att få in hunden. Vad som hänt kom fram genom vår ordinarie uppföljning, varpå ägaren gjorde sig i stort oanträffbar. Efter mer eller mindre påtvingad hjälp från vår sida kunde hunden då efter två veckor fångas in i ett hägn. Vi trodde att ägaren lärt sig av det inträffade och skulle vara mer rädd om hunden!

Hundhjälpens kontaktperson fick en underlig känsla vid senaste kontakten och fick sedan på omvägar veta att hunden återigen var på rymmen, sedan i juli. Trots den uppföljning som gjordes av ägarens andra hund mörkades detta. Hunden fick inte adekvat hjälp i början och har nu inte kommit för att få mat som tidigare på hela 19 dgr enligt en granne. Ägaren går inte att nå och ingen förfrågan om hjälp har inkommit. Ingen inhägnad finns uppe som vi ordnade förra gången. Ägaren har sedan det inträffade skaffat ytterligare två hundar. Medan hon nu sitter inne i värmen med sina två nya hundar springer den tredje hunden runt i skogarna, ensam, rädd och utan mat och värme.

Vi har via omvägar återigen erbjudit vår hjälp men utan respons. Det är svårt att ta in att det faktiskt finns hundägare som inte tar emot hjälp i en situation som denna utan väljer att istället bete sig som ingenting hänt och inte vilja ha kontakt och hjälp. Detta visar hur det bakom fasaderna kan finnas en annan sanning. Årets empatilösaste hundägare har därmed korats.

För boende i området finns nu en sökgrupp på Facebook.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: