Det blev sju små stjärnor!

Så har Monnalisas underbara valpar fått sina namn – framröstade av Hundhjälpens följare. I början av 2021 återfinner vi dem i adoptionsprogrammet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stjärnbilden Plejaderna som även kallas ”De Sju Systrarna” har inspirerat till namnvalet.

Plejadernas stjärnkonstellation har genom historien väglett de människor som färdats över stora områden. De som korsade de stora haven vände blicken mot himlen för att navigera fram till en säker hamn. De som korsade stora öknar sökte vägen till kända oaser och trygg övernattning.

Enligt den grekiska antika mytologin består Plejaderna av sju systrar: Maia, Alcyone, Asterope, Celaeno, Taygete, Electra och Merope. De var döttrar till Atlas, den jätte som höll jordklotet på sina axlar på guden Zeus befallning och havsnymfen Pleione, beskyddarinna av sjöfararna.

Guden Orion blev förälskad i de sju systrarna och för att beskydda dem förvandlade himmelns gud Zeus dem till duvor som han därefter fäste på himlavalvet – där vi under klara nätter kan beskåda dem – Plejaderna!


En kommentar på “Det blev sju små stjärnor!

  1. Pingback: Monnalisas sju flickor! | HUNDHJÄLPEN

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: