Namn till Monnalisas sju små flickor!


Vi tackar för alla trevliga namnförslag som inkommit. En grupp bestående av ca 10 personer har röstat fram tre förslag där vinnaren nu ska utses av Hundhjälpens alla vänner. Du röstar genom att gilla din favorit bland namnförslagen på Facebook – de tre förslagen finns i kommentaren under filmen. Har du inte Facebook – skicka ett mail till info@hundhjalpen.ses så lägger vi till ditt val i sammanställningen.

Sju prinsessor: Diana, Mary, Athena, Estelle, Leonore, Grace, Alice

Stjärnbilden Plejadernas sju stjärnor kallas även ”De sju systrarna”. Inom parentes, vedertagna ”smeknamn”. Alcyone ( Ally ), Elektra, Maia, Merope, Taygete ( Tiggy ), Celaeno ( CeCe ), Asterope ( Star ).

Sju kvinnor inom den estetiska världen: Suzie, Coco, Mary, Minna, Astri, Ester, Elsa ( med förebilderna varande Suzanne Belperron, Coco Chanel, Mary Cassatt, Marina Abramovic, Astri Taube, Ester Almqvist, Elsa Grünevald )

Deadline för att ”gilla” ett förslag – torsdag kl 21. Valparna presenteras individuellt på fredag – då med sina nya namn.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: