COVID-19-KRISEN – VI MÅSTE HÅLLA VETERINÄRKLINIKEN ÖPPEN – FÖR CHELLOS SKULL – OCH FÖR TUSENTALS ANDRA.

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448.


Utan hjälp från SaveTheDogs hade mörkret sänkt sig för evigt för valpen Chello. Han anlände för några dagar sedan till veterinärkliniken, upphittad i stadens utkant, ensam och utan hjälp – dödsdömd. Nu hade han tur – staden var Cernavoda och här finns hjälp. Chello undersöktes omgående av veterinär som konstaterade en svår ögoninfektion som utan vård skulle göra den endast några månader gamla valpen blind. Nu kunde medicinering genast sättas in och Chello övervakas dygnet runt tills infektionen har lagt sig. Han är i trygghet och älskad. Han har en mjuk säng och en egen matskål som fylls på. Livets första leksaker. Utan SaveTheDogs skulle tusentals djur varje år få utstå svåra lidanden. Dessa resurser kanske inte kommer att finnas kvar. Den ekonomiska krisen vid hägnet / veterinärkliniken orsakad av COVID-19-pandemin håller på att stjälpa verksamheten. Nu är det upp till DIG och MIG att axla ansvaret. Avstå något i din vardag för djurens skull – det gäller deras liv, nu och i morgon.

Hur ska vi kunna välja – vem som räddas och vem som lämnas åt sitt öde? Under 2019 kunde SaveTheDogs undsätta 1800 djur i djupaste nöd, ge dem mat och vård, trygghet och möjlighet till ett nytt liv. SaveTheDogs veterinärklinik är den enda i hela regionen – stort som hela Nord-Irland. Varje skadat och sjukt djur ska kunna få hjälp – även privatägda djur där ägarna är för fattiga för att kunna betala annat än med tre plommon eller några ägg.

Klinikens framtid är osäker då den är donationsfinansierad. De italienska donationerna har p g av COVID-19 krisen i stort uteblivit. Man står redan idag inför situationer där man egentligen inte har plats eller resurser att hjälpa i akuta fall. Vi ska inte låta det gå längre – dit där hjälpen upphör.

Detta är en vädjan från mitt hjärta – från en djurvän till en annan. Snälla Du – stötta NU SaveTheDogs verksamhet i Cernavoda. Annars är verksamheten snart historia och lidandet breder åter i sig till proportioner likt de i början av detta millenium – ett lidande som jag vid mitt första besök i landet chockades svårt av och som formar mitt liv och mitt arbete än idag. Jag har i 16 år levt med Hundhjälpen och varit oerhört stolt över vår förening – men ALDRIG har situationen varit så svår och ALDRIG har SaveTheDogs hela verksamhet stått på spel. Visst hjälper vi alla – innan det är för sent?

Linda West / ordf. Hundhjälpen

Sätt in valfri summa till Hundhjälpens bankgiro 5541-9477, alt Swish 1234324448. Märk betalningen ”KRIS”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d