Liv eller död – skillnaden är SaveTheDogs!

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448,

Tiken på filmen ovan hittades för någon dag sedan vid sidan av vägen ca 1 km från Footprints of Joy. Någon hade kastat en hel hundfamilj att dö en kvalfull död – inknutna i en säck. Mamman måste ha kämpat förtvivlat för att rädda sina små. På något sätt hade hon fått hål i säcken och lyckats komma ut och även få med sig några valpar. En förbipasserande reagerade och kontaktade SaveThe Dogs som genast hämtade den lilla familjen och därmed gav dem livet i gåva. Filmen nedan, endast två dagar därefter, utstrålar glädje och hopp – en överlycklig mamma med sina sju små inne på kliniken – trygg, mätt och ompysslad. Livet kan snabbt förändras – men utan SaveTheDogs närvaro är hundar likt dessa chanslösa. Corona-krisen har slagit undan basen för hela SaveTheDogs verksamhet – de tidigare så frikostliga italienska donationerna – som nu i princip är obefintliga. Varje månad ges vård till utsatta djur för en kostnad av mellan 300 – 350 000 kr. INGA skadade djur lämnas utan åtgärd. Gamla och svaga djur behöver skydd, moderlösa valpar och kattungar i stor mängd behöver vård och näring. SaveTheDogs har landets finaste anläggning och en fast personal – detta kostar. Vi kan inte låta detta fantastiska projekt gå omkull – men krisen är allvarlig och framtiden osäker. Vi vill inte stå inför ett faktum att en svårt skadad hund kommer till kliniken där antibiotika eller smärtstillande medicin saknas – eller där en halvt ihjälslagen häst inte kan få sina sår omsedda för att personal saknas.

Detta är en vädjan från mitt hjärta – från en djurvän till en annan. Snälla Du – stötta NU SaveTheDogs verksamhet i Cernavoda. Annars är verksamheten snart historia och lidandet breder åter i sig till proportioner likt de i början av detta millenium – ett lidande som jag vid mitt första besök i landet chockades svårt av och som formar mitt liv och mitt arbete än idag. Jag har i 16 år levt med Hundhjälpen och varit oerhört stolt över vår förening – men ALDRIG har situationen varit så svår och ALDRIG har SaveTheDogs hela verksamhet stått på spel. Visst hjälper vi alla – innan det är för sent?

Linda West / ordf. Hundhjälpen

Sätt in valfri summa till Hundhjälpens Bankgiro 5541-9477, alt Swish 1234324448. Märk betalningen ”KRIS”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: