BERÄTTELSEN OM FADDERKATTEN NERA


Man brukar säga att en katt har nio liv. Om det är sant så har samtliga katter i vårt fadderprogram förbrukat åtta av de liven för länge sedan. Det nionde livet som de lever nu, i trygghet inom SaveTheDogs hägn är möjligt tack vare deras faddrar. Tyvärr, av någon anledning finns väldigt få faddrar till katterna. Behovet är stort och vi berättar här vackra Neras historia för att belysa situationen.

Nera är en katt som aldrig kommer att kunna adopteras och få ett eget hem. Vilket liv hon haft på gatan kan vi inte föreställa oss eller ens gissa. Vad som står tydligt är att hon har farit illa, väldigt illa, då hon lägger sig ner skräckslaget och fräser när personalen kommer för nära. Tilliten till människan är bortblåst som ett löv i vinden och hon springer skrämt iväg och gömmer sig så fort hon hör att någon närmar sig.

När Nera hittades och omhändertogs, kunde SaveTheDogs personal fånga henne enbart för att hon var för svag för att kunna springa iväg. Hennes trötta, lilla kropp bestod i princip av skinn och ben – och en väldig mängd fästingar. Hon plågades svårt. Nera hittades i ett slumområde där det är välkänt att många katter håller till – bland soppåsar, skräp och trasiga flaskor. Lidandet är stort.

Idag lever Nera med en grupp katter som hon tycker om att leka med. Hon är nöjd med livet där hon ligger i gräset med den lilla nosen uppvänd mot solens strålar som värmer gott. Nera hade aldrig fått uppleva tryggheten i att vara mätt och skyddad – och att få leva livet på sina egna villkor om inte fadderprogrammet fanns. Nya faddrar är livsviktiga för programmets överlevnad. Snälla hjälp oss att hjälpa.

Information om fadderprogrammet finner Du här.

Du når oss även på mail: fadder@hundhjalpen.se för information och frågor.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d