COVID-19-krisen – uppdatering.


Den pågående krisen drabbar alla organisationer som ideellt arbetar med djur och är donationsberoende – SaveTheDogs mer än andra. Man är baserade i Lombardiet ( Milano ), den region som i Europa drabbats hårdast av COVID-19. Donationerna raderades i princip ut och man har måstat göra svåra och hjärtskärande neddragningar av verksamheten.

För Hundhjälpens del innebär krisen bl a att hundarnas resor till Sverige försvårats enormt och vi har för första gången måstat utnyttja en landtransport som tog 23 hundar hem till sina längtande familjer. Ytterligare en landtransport är planerad i juli där de väntande ägarna har meddelats. Förhoppningen är att flygen ska ha återupptagit sina normala flygningar därefter. ”Våra” bolag flyger redan men undviker Sverige p g av smittspridningen här. Restriktioner finns även som gör att vi är förhindrade att resa till Cernavoda – ett öde som drabbat även SaveTheDogs italienska personal pg av rådande läge.

Frånvaron av den italienska personalen innebär att informationsläget för närvarande är otillfredsställande. Våra kontakters frånvaro gör också att nya hundar inte kan utvärderas för vårt adoptionsprogram. Fördelen är att många hundar som väntat alldeles för länge på sina hem nu kommer att få mer fokus.

Du som väntar på besked om din hund – känn dig helt trygg i att vi kommer att ta hem din hund så snart möjlighet finns. Den är trygg och är omskött. Du som funderar på att adoptera – våra hundar behöver dig nu ännu mer än tidigare – tveka inte och känn dig trygg i att processen fungerar som vanligt om än med en något förlängd hemtagningstid. I södra Rumänien bor Europas mest plågade hundar – vi har funnits för dem i snart 17 år – vi finns här för dem idag – och vi kommer att finnas här för dem i framtiden.
Visst är DU med oss?


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: