Alla Hjärtans Dag. Sara Turettas hjärta klappar för djuren. Gör ditt?

Plusgiro 355 425-0, Swish 1231721430.

Det är ”Alla hjärtans dag” den 14e februari – den dag då vi värnar lite extra om våra kära. Den 15e fyller Sara Turetta år – den kvinna som outtröttligt kämpat för de rumänska gatuhundarna och som grundade SaveTheDogs år 2002. Det är tack vare Sara som samtliga våra hundar och katter omhändertagits, rehabiliterats och så småningom fått sina hem i Sverige. Det är Sara som med sitt team byggt upp Rumäniens mönsteranläggning, Footprints of Joy.

Footprints of Joy ligger i den södra och fattigaste delen av Rumänien. Den sociala misären är stor och det är inte ovanligt att ligor stryker runt hägnet för att hitta något att stjäla, sabotera eller ”bara” hota / hetsa djuren. Vid kliniken finns eftertraktade datorer, utrustning och mediciner. Hundarnas mat stjäls och ges till grisar. Bilarna är stöldbegärliga liksom det material som hägnet är uppbyggt av. Det finns människor i området som har riktigt ont uppsåt och vill skada såväl djuren som hela projektet. SaveTheDogs har nattvakter anställda, men området innefattar 7 ha och är svårt att överblicka. Som sin enda födelsedagspresent önskar sig Sara ett kameraövervakningssystem som gör att hela området kan bevakas dygnet runt, för samtliga djurs och personalens trygghet. Kamerasystemet kommer även att tillåta oss andra att ”besöka” hägnet dagligen – och i realtid möta de hundar, katter, hästar och åsnor som har sina hem där. Sara själv kan från huvudkontoret i Milano se till sina skyddslingar. Personalen i hägnet kan snabbt se om problem uppstår någonstans.

Visst är du med och tryggar djuren? Täckande kameraövervakning kommer att kosta ca 150 000 kr – en stor summa men tyvärr det pris total trygghet för våra sårbara skyddslingar betingar. Alla vill dem inte väl.

Sätt in ditt bidrag på Plusgiro355 425-0 alt Swish 1231721430. Märk ditt bidrag ”Sara”. Vill du att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d