Ull från norr värmer små tassar i Cernavoda

I en liten by i vackra Västernorrland bor Elisabeth Carlsson med två vackra Hundhjälpen-hundar, Tessa och Talia samt ett svenskt ”syskon”. Så här berättar Elisabeth:

”Jag har ofta suttit och funderat om jag skulle kunna vara till någon hjälp för de små valpar som hittas kring Cernavoda. Det är frusna, magra små liv som bara lämnats till ett grymt öde (även kattungar). Nyligen såg jag en artikel om en äldre dam i England som hade stickat massor med filtar och skänkt till en djurorganisation. Då fick jag idén att också sticka då jag har en hel del garnrester. Nu har jag också fått garn av grannar och bekanta som också vill vara med och hjälpa till. Så nu stickar jag filtar så länge det finns garn…Det känns så fantastiskt att kunna hjälpa till med något…”

De första filtarna anlände till Cernavoda i mitten av december. Det är redan små valpar och kattungar som ligger mjukt på Elisabeths fina, färggranna filtar. De värmer även gott de hundar som är inneliggande / stillaliggande på veterinärkliniken efter skador och operationer. Med en varm filt ovanpå har kroppen lättare att hålla värmen. Vi vill rikta ett stort TACK till Elisabeth för hennes fina initiativ och hoppas att garnet räcker länge…


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d