Alla älskar vi ju åsnor – bli fadder!

Södra Rumänien är ett fattigt och eftersatt område. Jordbruket bedrivs med gamla metoder. Åsnor och hästar används i jordbruket och som transportdjur. Många lever under avskyvärda förhållanden och vissa arbetas till döds. Andra kan då de inte orkat arbeta mer slås ihjäl eller misshandlas svårt av en uppretad ägare. SaveTheDogs har omhändertagit många. Under deras beskydd lever åsnorna tillsammans i grupp och finner trygghet i varandras närvaro. Personalen arbetar på att ge dem förtroende och tillit till människor.

Hundhjälpen värnar om alla djur och naturligtvis håller vi åsnorna mycket kära. För att de ska kunna få ett så bra åsneliv som möjligt behövs faddrar och här har Du möjlighet att bidra. Vi har fem åsnor i programmet – Åberon, Åshild, Åsalill, Åska och Åskar. De är alla oerhört charmiga individer som behöver vårt beskydd. Våra fadderåsnor har samtliga haft det svårt – men har fått livets gåva. De kommer aldrig att överges. De är dock kostsamma för hägnet; personalkostnader för att hålla deras paddock ren och parasitfri, hovarna som verkas var 8e vecka och tänder som kontrolleras årligen. En veterinärcheck görs månadsvis. Förutom detta behövs så klart mängder av mat, reparationer av inhägnader etc.

Åberons liv innan räddningen
En person i byn förskräckte sig över hur illa det var ställt med den stackars vanvårdade åsnan och kontaktade SaveTheDogs. Åberon hade så vanvårdade hovar att han knappt kunde stå, vilket var ett kvalificerat djurplågeri. Han fick hjälpas upp i transporten. Även i övrigt var han i mycket dåligt skick. Trots detta hade han tvingats dra en vagn när ägaren så krävde. Åberon fick flytta in vid Footprints of Joy där han nu är garanterad mat, vård och kärlek livet ut. Hans hovar har över en period återställts till det normala.

Åshild, Åsalill och Åskars liv innan räddningen
Mitt i smällkalla vintern övergavs Åshild och kamraterna Åskar och Åsalill av sin
osympatiske ägare. Han släppte lös den lilla gruppen att klara sig själv i snöstormen vilket de givetvis inte skulle ha gjort. De upptäcktes tack och lov av SaveTheDogs personal vid en starkt trafikerad väg. Åsnorna fördes i säkerhet och har nu övertagits av organisationen. Vad man vid tillfället inte visste var att Åshild var dräktig och ett halvår senare födde lilla Åska. Samtliga åsnor har fått en trygg fristad livet ut vid Footprints of Joy.

Klicka på bilderna för respektive åsna för att läsa om hur deras liv har förändrats till det goda åsnelivet.

Samtliga åsnor behöver för sitt uppehälle och trygghet fler faddrar. Visst hjälper Du dem? Maila intresse till fadder@hundhjalpen.se


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: