På resande fot – Zandrah och Mathilda!

Vi anländer en sen tisdagskväll till Rumänien efter en förväntansfull dag ombord på flyget. Man kan nästan ta på känslan av längtan tillbaka till SaveTheDogs. Personalen som har kommit att bli våra vänner välkomnar oss med öppna armar och vi känner det som om vi kommit hem, även hundarnas skall som ljuder när vi närmar oss hägnet känns hemtrevligt.

Resan är noga planerad, allt det praktiska är klart med start från Arlanda – med volontär som lämnar de burar vi ska ha med oss ner till Rumänien och med en chaufför som möter oss på flygplatsen och kör oss ända fram till hotellet som redan står färdigt och väntar på oss. Det känns tryggt och att de är rädda om oss.

Starten på dagen börjar på ett magiskt sätt, med lek i parken med en grupp busiga och kärleksfulla valpar. De är så lyckliga där de susar runt i full fart med gräs under tassarna. De är nyfikna och vill vara nära oss och undersöker om våra fingrar är något ätbart. Allt socialt samspel med människan är så oerhörd viktigt. Vi är glada över att träffa en av Alices valpar – Mango.

Medan vi håller till i lekparken noterar vi mycket ljud från hundar från en viss del av kliniken. Nyfikna frågar vi vad som sker. Just nu pågår en kastreringskampanj där de erbjuder både hund-/kattägare gratis kastrering, och för dem som inte kan köra djuret själv till kliniken erbjuds de transport från SaveTheDogs sida. När vår vistelse når sitt slut får vi veta att det var två team med veterinär och djurskötare som opererade och att de tillsammans har kastrerat 14 hundar per dag! Vi är mäkta imponerade av detta arbete som utförs, och att det utförs från donerade bidrag.

Därefter ger vi hundarna som finns i kliniken vår tid. De har genomgått olika operationer och är under återhämtning. De spenderar den mestadels av dagen i ett rum och Joy, Necky, Sunny med flera – går med glädje med oss ut på en lugn promenad med nosarna i backen. De tycker det är så skönt att vara utomhus, känna vinden och få omsorg en stund.

fortsättning nästa sida


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d