Barry – ett rumänskt hundliv.

Plusgiro 355 425-0, Swish 123 1721430, ”BARRY”


Återigen – vad säger man? Vem i hela friden misshandlar under flera år en 4 kg hund närapå till döds? Många rumänska ägda hundar befinner sig i privata helveten där ingen har insyn och därmed ingriper ingen. Inte för att många ingriper även om de bevittnar djurmisshandel. Barry är en liten 7-årig hane som bott hos en familj där han under lång tid utsatts för svår misshandel. Han har många gånger sparkats i huvudet så illa att ett öga nu är förstört. Neurologisk påverkan gör att hans balans är dålig och han har svårigheter att äta. Ryktet säger att han varit i detta skick i över ett år – alltmedan familjen fortsatt sin grymma behandling av honom.

För ca en vecka sedan räddades Barry från sina plågoandar och han befinner sig nu i Mihaela Baisans vård vid STAAD. Han är svag och mycket medtagen men trycker sig tätt intill Mihaela och söker den trygghet och kärlek hon förmedlar – kanske den första snälla människa han någonsin träffat. Nu återstår att hjälpa Barry till ett så gott liv det bara är möjligt. Två dagar efter räddningen påbörjade han en nyligen tillgänglig läkande behandling i en s k ”hyperbarisk kapsel”, en tryckkammare likt de dykare använder efter djupdykningar. Syre i hög koncentration tas via tryck upp av kroppens vävnader vilket verkar gynnsamt på läkningsförmågan och kroppens organ generellt. Detta är en serie behandlingar och vi håller tummarna att Barry ska börja må bättre. Barrys behandlingar som även inkluderar sjukgymnastik mm är mycket kostsamma för lilla STAAD, där Mihaela tvingas vända på varje slant. Vi hoppas att Barrys öde berör och att vi i Sverige ska kunna ställa upp som hans sponsorer. Vår lille hjälte behöver oss alla. Vi kommer att följa Barrys väg mot ett bättre liv.

Vill du hjälpa lille Barry så han kan få all den vård hans tillstånd kan kräva – sätt in ditt bidrag till Plusgiro 355 425-0 alt swisha till 123 1721430. Märk ditt bidrag ”Barry”. Vill du att ditt namn publiceras i vår gåvoredovisning, skriv ”godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: