Vår älskade lilla Emma – uppdatering


Vi är många som tänker på lilla Emma och undrar hur hon har det. Ingen kan vara oberörd inför hennes historia – utkastad från en bil vid några dagars ålder – att självdö. Om detta kan du läsa här. Tack och lov finns SaveTheDogs som gett Emma en fristad och som kommer att ge henne en trygg framtid. Emmas överkäke är svårt missbildad och ska opereras. Hon kommer aldrig annars att kunna äta hö eller beta. Hundhjälpen har samlat in pengar för ändamålet och nu börjar det närma sig.

Veterinärerna i Cluj ( norra Rumänien ) ställer kravet att Emma måste växa lite till före operationen kan göras. Hon väger idag 72 kg men måste väga kring 100 kg för att kunna sövas betryggande. I mitten av oktober kommer diskussioner att föras och det anses att operation troligen kan bokas till månadsskiftet okt / nov. Det är en mycket ovanlig och svår operation. Ett revben kommer att tas från Emma och användas för att rikta om / stödja överkäken. Man kommer även att måsta bryta delar av existerande käke och fästa ihop allt med titanplattor / -skruvar. Det finns ingen garanti att operationen lyckas, men oddsen är ändå 60/70 %. Operationsdagen och dagarna därefter får vi alla hålla tummarna. Emma kommer efter några dagars intensivvård att bo kvar på veterinärkliniken i upp till 60 dagar. Inledningsvis ges hon mat via en slang. Det blir inte en lätt upplevelse för ett litet ensamt föl. Hon får lämna sin invanda miljö där hon är älskad och ompysslad, men hennes chanser att leva ett långt och gott liv gör att detta steg måste tas.

Vill Du bidra till Emmas uppehälle och rehabilitering? Märk inbetalningen ”Emma”

Plusgiro 355 425-0 Swish 123 1721430

Vill du att Ditt namn syns i vår gåvoredovisning, skriv “Godk. GDPR”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d