Nu blir säkerheten obligatorisk! Viktig information till nya ägare.

För Hundhjälpen har hundarnas säkerhet alltid stått i fokus och betonats. Trots detta förekommer rymningar p g av felaktig utrustning eller slarv. Dödsfall har inträffat. Nu gör vi säkerheten obligatorisk! Vi har tidigare propagerat för Haqihanas selar och nu tar vi krafttag för våra hundars skull.

Haqihanas sele modell ”Double H” är handsydd i Milano, Italien. Den är enkel att sätta på och bekväm för hunden utan några hårda, vassa eller skavande delar. Designen gör den rymningssäker under förutsättning att den är rätt inpassad.

VARJE hund som bokas fr o m 1a september kommer att resa med en egen ”Double H”-sele inpassad redan i hägnet. Vi kommer att ta ut en avgift för selen på 300 kr – vilket är halva priset jämfört med samma sele i Sverige. Tilläggs-avgiften erläggs i samband med bokningen av hunden. Detta blir ingen merutgift för ägaren då godkänd sele oavsett måste medföras till Arlanda. Obs – fortfarande gäller att enkelt läderhalsband samt koppel ( ej Flexi ) ska medföras av ägaren. Gärna även bälte / hundförarbälte. Målsättningen är NOLL framtida lösa hundar, vilket inte är en utopi utan fullt realiserbart.

Hundar som bokats före 1a september men reser under slutet av september samt framöver ges möjlighet att köpa selen, färdigt inprovad, för 300 kr – således samma besparing. Obs – selarna finns inte tillgängliga tidigare. Viktigt att veta är att väljer man att inte köpa denna sele måste en ”godkänd” sele medföras till Arlanda, information om modeller finns på hemsidan, röda rubriken till höger. Detta gäller oavsett ankomstdatum. Ingen hund lämnar Arlanda utan säker utrustning.

Blir du ägare till en hund som redan finns i Sverige och har haft denna sele med sig från hägnet tillkommer avgift 300 kr för selen, som ju är anpassad just för ”din” hund.

En kommentar på “Nu blir säkerheten obligatorisk! Viktig information till nya ägare.

  1. Bra! Egentligen borde alla hundar förses med GPS också, finns modeller som inte är alltför dyra t.ex tractive. Någon gång i framtiden kanske det kan bli realitet, Det blir så mycket enklare att lokalisera en hund som har kommit loss då!
    MVH Amanda

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d