Bli fodervärd – Du behövs!


Fodervärdar finns i hela landet. Det kan av olika skäl finnas hundar som behöver omplaceras och under tiden tills det nya hemmet hittats inte kan stanna kvar i det första. Det kan bero på allt från dödsfall, allergi till kemin mellan hunden och familjemedlemmar / andra djur. Det förekommer också att hundar väljs ut redan i hägnet för placering hos fodervärd. Detta kan vara för att öka hundens chanser för adoption eller att hunden far illa av vistelsen i hägnet genom att den mobbas svårt eller inte mår bra av annan orsak. Intressenter för hunden får sedan besöka fodervärden för att få träffa hunden och bilda sig en egen uppfattning samt skapa en relation som underlättar flytten till det slutliga hemmet– samt kunna diskutera med en person som verkligen känner hunden bra.

Vi har ett ständigt behov av hunderfarna fodervärdar, gärna bosatta i lugn omgivning, en del inom ”köravstånd” från Arlanda, där de hundar som anländer direkt från hägnet hämtas. Fodervärdar i övriga landet är också väldigt önskvärda, då de fyller en viktig funktion med tanke på ev. omplaceringar. Eftersom fodervärden representerar Hundhjälpen vill vi gärna träffa dig innan en hund placeras hos dig, detta för att inga missförstånd ska uppstå vad gäller Hundhjälpens policy och fodervärdens ansvar. Hundhjälpen upprätthåller därefter en stödjande kontakt med fodervärden.
Som fodervärd får du inte fritt välja hund, däremot får du självklart ange önskemål beträffande storlek och kön på hunden. Blir du anvisad en hund är du givetvis förbehållen rätten att tacka nej.

Vill DU sträcka ut en hjälpande hand och öppna ditt hem för en utsatt hund? Läs mera och anmäl dig HÄR.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d