EMMA TACKAR ALLA VÄNNER!

Plusgiro 355 425-0, Swish 123 1721430, “Emma”.

Ingen kan väl glömma fölet Emma som kastades ut som skräp från en bil vid 8 dagars ålder. Hade inte SaveTheDogs ingripit hade hon dött en plågsam död – utan sin mamma och för liten och med deformerad mule som omöjliggör att kunna äta själv. SaveTheDogs, Hundhjälpen och andra partners gick samman och vi har närapå lyckats. 1000 Euro ( ca 10 000 kr ) saknas nu för den operation och långa rehabilitering som kan möjliggöra att någorlunda normalt liv för Emma. Veterinärer står redo att ta emot henne, troligtvis i september. Operationen kommer att göras i norra delen av landet, så en lång landresa inleder processen. Det smärtar att veta att Emma kommer att vara ensam där under lång tid då hon är så fäst vid sina skötare – MEN – hon kommer att få en framtid och är då garanterad trygghet livet ut. Emma besöktes nyligen av Hundhjälpens Zandrah samt Mathilda. Zandrah berättar nedan om mötet med Emma:

EMMA MÖTER OSS MED ETT GNÄGGANDE, ETT GLATT VÄLKOMNADE!

Emma är snabbt framme hos oss och lägger sitt huvud tätt mot oss. Hon älskar närhet – det är som hon tackar oss på sitt vis. Vi träffade Emma för drygt två månader sedan och under den tiden har Emma vuxit, både på höjden och i hullet. Hon har en helt annan energi och ser starkare ut när hon galopperar runt i en väldans fart. Hennes hårlag har börjat förändras – i hennes ansikte har en silvergrå färg börjat visa sig och det ska bli spännande vad hon får för färg när hon blir unghäst. Vi klappar hennes så mjuka, lite lurviga päls länge och hon kan inte få nog av uppmärksamheten. Emma är en otroligt snäll tjej och väldigt busig!
Emma vet att hon är beroende av människan att överleva eftersom hon inte kan äta själv, så hon letar ständigt efter mat och småputtar på oss alla. Hungrig är hon, så vi får mata henne med nappflaska som nu innehåller 1,5 liter mjölk som hon får var fjärde timme, dygnet runt. Det är en stor skillnad från 3-4 små nappflaskor som hon drack i maj.Emma är envis, ett personlighetsdrag som hon kommer behöva inför den stora operation hon ska genomgå förhoppningsvis i september. Vi ser hur Emma försöker beta, men det går helt enkelt inte. Hon intresserar sig länge för en hö-bal så åtminstone förstår hon hur man äter. Det gör ont att se hur hon kämpar att fylla sin mage – utan att lyckas. Emma kan heller inte göra självklara saker som att klia sig själv, så vi hjälper henne en lång stund med att rykta och klia med borsten. Det är något som hon verkligen uppskattade och hon började genast återgälda tjänsten genom att göra samma. Vi får stå bredbenta för att inte hon ska välta oss för hon är stark den lilla tjejen.
När vi lämnar Emma den sista dagen för att åka hem så är det med glädje över att hon låtit oss lära känna henne och vi ser vilket socialt och kärleksfullt föl hon är. Det är även med sorg och oro då hon ska genomgå ett enormt ingrepp för ett litet föl, där utgången trots allt är oviss. Vi upplever också en stor tacksamhet till alla de som hjälpt Emma att komma så här långt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: