Ett sargat hundhjärta i en trasig kropp – Bobbys historia!

Plusgiro 355 425-0, Swish 123 1721430. ”Bobby”.

Så här ser en hund ut efter att ha attackerats av andra hundar på gatan…


Den här unge hanen har råkat väldigt illa ut sedan ”ägaren” dog för fyra veckor sedan och som han sökt efter i hela Neptun och ända bort till staden Mangalia. Hans historia rör vid våra hjärtan, särskilt då vi ”känner” den här hunden, som varje dag suttit vid ett garage utanför lägenheten där ”ägaren” bodde. Bobby har aldrig haft ett eget hem. Han hittades övergiven på gatan vid två månaders ålder och togs om hand av denne man som älskade och skyddade honom fram till sin plötsliga död. Bobby kände stor samhörighet med mannen men tvingades ändå fortsätta sitt liv på gatorna, utsatt för farorna där.

Kort före mannen avled fångade de kommunala hundfångarna in Bobby vilket innebär en säker död. Mannen var dock alldeles i närheten och lyckades få tillbaka Bobby. Tyvärr kunde han inte skydda Bobby inne i sin lilla lägenhet då grannarna förbjöd det. Bobby fick då sättas fast i en kedja utanför. När mannen då plötsligt dog fanns ingen där för Bobby som grät högljutt i sin kedja. Till sist släppte någon lös honom och försökte köra bort honom. Bobby fortsatte sin högljudda klagan och vid begravningen dök han upp och följde efter människorna som närvarade. Flera timmar satt han utanför kyrkan. Därefter började Bobbys sökande efter ”husse”. Han gjorde milslånga vandringar, följde efter människor han hoppades skulle hjälpa honom, tills han slutligen kollapsade av utmattning och svält. I denna situation attackerades han brutalt av andra gatuhundar, nu så svag att han var oförmögen att försvara sig.

DÅ förbarmade sig en vänlig person som kände till hela Bobbys sorgliga historia och kontaktade STAAD. Bobby är nu i trygghet och hans skador ses om. Förutom de svåra synliga skadorna har Bobby även ett sargat hjärta, en stor sorg över att ha förlorat den ende person han älskat. Det blir inte en lätt uppgift, men med kärlek i mängd och beslutsamhet kommer Bobby att kunna återhämta sig från sina fasor. Denne hund med ett hjärta av guld är nu en Hundhjälpen-hund och kommer så småningom att återfinnas i vårt adoptionsprogram.


Snälla, hjälp STAAD att kunna erbjuda Bobby medicinsk vård, rehabilitering och uppehälle? Sätt in Ditt bidrag märkt ”Bobby” på Hundhjälpens plusgiro 355 425-0, alt Swish 123 1721430. Får vi publicera Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv GDPR.

En kommentar på “Ett sargat hundhjärta i en trasig kropp – Bobbys historia!

  1. Åh herregud! Den här berättelsen gick rätt in i hjärtat på mig och jag gråter för Bobby <3 Så fruktansvärt sorgligt…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d