Jag är Emma – och jag behöver DIG för att överleva!

Plusgiro 355 425-0, Swish 123 1721430. “Emma”

För några dagar sedan beslöt min ägare att göra sig av med mig. Jag tror han tänkte att med min deformerade mule skulle jag aldrig bli en frisk och stark tjej, redo att dra en tung kärra. Han valde att dumpa mig. Jag vara bara 8 dagar gammal när han tog mig från min mamma och lastade mig i en bil med två hundar som hållits kedjade där jag bodde. Vi packades in i en gammal Dacia. För att grannarna inte skulle se att han tänkte dumpa oss som tre sopsäckar så körde han till en grannby där ingen kände honom. Vi var alla skräckslagna och förvirrade. DU hade aldrig gjort oss detta!

Mina hundvänner sprang iväg för att hitta något att äta och jag var helt ensam. Jag var väldigt rädd. Jag traskade längs leriga vägar men ingen brydde sig om mig. Jag var osynlig. Plötsligt stannade en bil – en snäll man klev ur och kom fram till mig – och smekte mig vänligt. Äntligen – någon såg mig! Andra människor kom nu också fram och en flicka försökte ge mig mjölk i sina kupade händer då hon såg hur hungrig jag var. Sedan startade en upprörd diskussion – de visste inte vad de skulle göra med mig. De talade om en förening som kanske skulle kunna hjälpa mig. Jag hörde namnet ”SaveTheDogs” och på något sätt lyckades man få tag i telefonnumret. Jag lyssnade och hörde att den lokala polisen talade med en kvinna som hette Roxana. Även om man fanns 10 mil bort beslöt sig föreningen för att hjälpa mig – jag förstod nu att jag nog skulle hamna i goda händer.

Efter en timme kom veterinären Roxana tillsammans med ännu en veterinär. De kunde genast konstatera att jag bara var 8 dagar gammal. Jag hörde dem tala om en Gregor, ett annat föl som hittades övergivet för några månader sedan, men han var större än mig när han hittades i ett dike. Nu fick jag ligga i en bil, på en mjuk filt. Roxana satt med mig då hon förstod att jag saknade min mamma väldigt mycket och att jag var så rädd.

Efter en timmes körning kom vi fram till en plats så vacker att det var som ett paradis! Platsen heter ”Footprints of Joy”. Man bäddade åt mig i halm och jag fick genast en flaska jättegod mjölk. Det hördes gnägganden från andra hästar i närheten. Jag vet inte hur många de är, men speciellt en, den där Gregor som jag hört talas om, var väldigt talför. Han sade åt mig att vara lugn då jag kan vara trygg här. Han fick också hjälp här förra sommaren och hade kriser där han t o m måste sättas på dropp då han var så uttorkad. Nu har han vuxit massor och mår finfint! Med mig är det lite mer komplicerat. Det här lilla, speciella ansiktet kan innebära problem för mig när jag ska övergå från mjölk till fastare föda. Det är osäkert hur jag ska kunna tugga och beta. Min framtid är ännu osäker, men jag vet att DU tillsammans med SaveTheDogs kommer att hjälpa mig överleva och växa – trots mitt handikapp som gör mig så speciell.

Tack från Emma.

Plusgiro 355 425-0, Swish 123 1721430. Märk ditt bidrag “Emma”. Vill du att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv GDPR.

 

En kommentar på “Jag är Emma – och jag behöver DIG för att överleva!

  1. Pingback: Det är dags nu – Emmas framtid avgörs den 18e November! | HUNDHJÄLPEN

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d