Bli fadder till en åsna

Åska – ny i fadderprogrammet. En liten åsnetjej som aldrig behövt uppleva livets onda.

Södra Rumänien är på landsbygden ett fattigt och eftersatt område. Jordbruket bedrivs med gamla metoder. Åsnor och hästar används i jordbruket och som transportdjur. Många lever under avskyvärda förhållanden och vissa arbetas till döds. Andra kan då de inte orkat dra / bära sina tunga bördor slås ihjäl eller misshandlas svårt av en uppretad ägare. De flesta svälter. Våra fadderåsnor har samtliga haft det svårt – men har fått livets gåva åter tack vare SaveTheDogs. Dessa åsnor kommer aldrig att överges. De är dock kostsamma för hägnet. Tack vare fadderprogrammet kan de ges en underbar åsne-tillvaro. Som fadder har du en ”del” i åsnan och vi informerar dig två gånger om året om hur ”din” åsna mår och utvecklas.

Våra fem skyddslingar delar en paddock med ett fåtal andra åsnor. De är en väl ”inarbetad” grupp som trivs tillsammans och finner trygghet i varandras närvaro. Inhägnaden städas dagligen för att alltid vara ren och parasitfri. Hovarna verkas var 8e vecka och tänder kontrolleras årligen. En veterinärcheck görs månadsvis. Personalen ägnar mycket tid till att få dem att känna att människor nu vill dem väl och är snälla.

För att läsa mera om åsnorna i fadderprogrammet, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d