Gott slut….

…på 2018. Det har varit bra förenings-år. Mängder av hundar och katter har fått göra flygresan till sina nya hem i Sverige. De har blivit väl mottagna och är nu älskade familjemedlemmar. Detta är motorn i hela vår verksamhet – att kunna bringa trygghet och glädje till levande varelser som annars vore chanslösa i livet. Vårt samarbete med SaveTheDogs består och utvecklas. Vi är oerhört stolta över den verksamhet som bedrivs vid Footprints of Joy och den fina veterinärkliniken – den finaste anläggningen i sitt slag i Rumänien. STAAD-hägnet råkade i kris under hösten då markägaren utan förvarning började riva anläggningen. Vi kunde här snabbt hjälpa många hundar till svenska hem / fodervärdar. Vi har tillsammans med SaveTheDogs kunnat bistå de fattiga bönder som är beroende av sina hästar för sin försörjning – med utrustning, hov- och veterinärvård. Året avslutades med ett riktigt julkalas där varje hund och katt vid Footprints of Joy och STAAD fick två egna julklappar och extra näringsrik mat för kalla januari. Hela personalen bjöds på en uppskattad julfest. Allt detta – har vi åstadkommit tillsammans – tillsammans är här det viktiga ordet. Vi bidrar alla på olika sätt – med det vi kan – och varje insats är viktig.

Vi går nu mot nyårsnatten när många hundar kommer att skrämmas och lida oerhört av smällare och fyrverkerier. Det är på sin plats att betona säkerheten – undvik att vistas ute på nyårskvällen/-natten – rasta hunden tidigt. Kontrollera halsband och sele – det ska inte gå att lirka sig ur om det plötsligt oväntat smäller till bredvid, vilket det tyvärr kan göra både några dagar före och efter nyår. Använd midjebälte / hundförarbälte – den bästa livförsäkringen. Har du enbart koppel – sätt handen genom öglan och vira extra runt handleden. Inga Flexi-koppel. Varje år kommer hundar loss kring nyår – försvinner för evigt eller skadas svårt. Som ägare är det ditt ansvar att skydda hunden från denna risk. Veterinärbutiken ger goda råd, läs här. 2016 och 2017 har varit år då flera hemkomna hundar har fått sätta till livet då säkerheten tagits för lätt på. 2018 förlorade vi en hund. För 2019 har vi en noll-vision. Vi är skyldiga våra hundar det.

Om det är festligheter på gång – var uppmärksam på att hunden inte får i sig farliga saker som rent av kan orsaka dödsfall, se försäkringsbolaget Ifs varning, klicka här. Precis som barn gör, så reagerar hundar med obehag och rädsla inför situationer där det förekommer alkoholintag. Detta gäller inte minst våra rumänska hundar där flera fått utstå ren misshandel av berusande personer före omhändertagandet.

Vi ser optimistiskt på 2019. Vi är en stark förening med fantastiska människor knutna till oss – på alla nivåer. TILLSAMMANS ÄR VI HUNDHJÄLPEN!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d