Jag och min hund – Emmilina och Luna

Den här artikeln handlar om Emmelina, vår yngsta adoptör, och Luna. Emmelina fick adoptera trots sin unga ålder efter som hon redan har lång erfarenhet av djur, hundar och framförallt omplaceringar. Emmelinas familj där hon vuxit upp har tagit hand om tre hundar från HH sedan tidigare; Blondie som kom 2005, Macke (tidigare Marci) som kom 2006 och Sibelius som kom till Sverige 2005 men till en annan familj först och som senare blev omplacerad till Emmelinas familj. Tack vare detta har Emmelina en lång och naturlig erfarenhet av dessa hundar och hon har alltid känt en väldigt stark kärlek för dem och när hon fann Luna 2017 fick hon adoptera även om hon egentligen var för ung. Emmelina satt uppe en natt och surfade på HHs hemsida och plötsligt dök Luna upp och Emmelina visste direkt att hon måste ha hem Luna och det måste bli dem tillsammans. Luna föddes 2016 och kom till hägnet 8 veckor gammal och så 2017 kom hon så till Sverige för att flytta hem till Emmelina och hennes sambo och kaninen Henke.
Emmelina hade ingen aning om hur Luna skulle vara eller vad hon skulle ha med sig i sitt bagage men hon hade bestämt sig för att vara helt öppen och ta emot henne helt förutsättningslöst. När Luna klev ur buren på Arlanda uppstod en ögonblicklig tillit mellan dem precis som att Luna kände på sig detta och första natten sov en snarkande Luna djupt bredvid nya matte. Luna var väldigt försiktig i början och rädd för hastiga rörelser men Emmelina har arbetat upp hennes självkänsla och började med korta promenader, på lite svårare platser inne i stan där de bodde i början när Luna kom, och som alltid avslutades när det gick bra och har även deltagit i valpkurs och tränat mycket inkallning. Hon har alltid varit bestämd och konsekvent och övertydlig och även överdrivet positiv med mycket beröm så fort Luna gjorde rätt.

Luna lever ett bra liv idag och har en tight relation med Emmelina och bästa kompisen Henke – som är en kanin! Henke och Luna fick lära känna varandra genom ett kompostgaller den första tiden så att Luna bara fick se och känna lukten av honom och när gallret sedan togs bort var Luna till en början väldigt förundrad och undrade hur hon skulle bete sig och vad hon skulle göra med honom. När Henke första gången började tvätta henne på sidan blev Luna skräckslagen men hon kom över det och sen dess lever dom tillsammans och rör sig fritt hemma tillsammans. Henke har ett en del i ett rum som är hans där de lägger vedträn som han kan gnaga på och det händer att vedträn hittas på andra platser i hemmet också när de kommer hem som Luna har hämtat till sig själv.

Vi vill även nämna Blondie, Macke och Sibelius som gavs bra liv här i Sverige hos Emmilinas familj och som funnits med i hennes liv sen hon var 10 år, då hon och hennes syster var med på Arlanda för att hämta hem Blondie som lever än idag. Sibelius och Macke som blev 19 år gammal (!) har vandrat över till andra sidan i hundhimlen. Vi tackar dessa hundar som bidragit till att ha gett Emmilina de värderingar som hon nu för vidare när hon nu gett Luna en andra chans på ett fantastiskt vis.

/Lotta Wistrand för Hundhjälpen

 

Se föregående artiklar här 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: