En värmande vinter….

Tack vare Johan, vår fantastiske hovslagare som varje år besöker och arbetar bland hästar i och kring Cernavoda, får nu många av dessa dragdjur en varmare vinter. Johan har bland sina kunder kring Umeå samlat ihop närmare 120 täcken. Dessa kommer nu att delas ut bland fattiga hästägare i byarna, ägare som oftast inte har råd att hålla sina djur med tillräckligt med mat. Ett värmande täcke kan rädda livet på en avmagrad häst i vinterkylan. Vi vill rikta ett stort tack till Johan för detta fantastiska initiativ! Tack alla hästägare kring Umeå som delat med sig av sitt överflöd. Vi tackar även Hundhjälpens följare som har finansierat transporten till Rumänien. Fölet Gregor som tidigare i höstas hittades övergiven och svårt medtagen i ett dike provar på bilden ett täcke som avsatts för honom inför vintern – något förbryllad över ”klädesplagget”.

”Horse Outreach”.  För den som inte tidigare följt vår verksamhet bland hästar och åsnor i södra Rumänien är det viktigt att känna till att denna del av landet är den fattigaste och därmed enormt eftersatt. Jordbruket är inte maskinellt utan hästar och åsnor arbetar mycket hårt på fälten. De drar även de tunga träkärror med vilka fattiga familjer transporterar sig. SaveTheDogs arbetar ute i byarna för att försöka förbättra situationen för dessa hårt ansatta djur. Man erbjuder utan kostnad veterinärvård och avmaskning. Svenska hovslagare besöker varje år. I Sverige insamlad utrustning har i flera omgångar sänts ner och delats ut.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: