Foderhundarna i fokus –

här berättar Katie, en av våra fantastiska fodervärdar om sin upplevelse.

Jag har haft glädjen av att vara fodervärd åt Hundhjälpen vid fyra tillfällen. Två kom till mig i samband med omplacering i Sverige och två kom direkt från Rumänien. Två av dessa råkade även blir kvar. Att överhuvudtaget adoptera en fd gatuhund är en fantastisk och lärorik upplevelse som jag skulle rekommendera alla som söker en hund och som verkligen brinner för att ha en fin relation med en hund som behöver lite extra hjälp i början.

Min första foderhund kom till mig då han var väldigt rädd i den miljö han bodde i här i Sverige. Här på landet blev han snabbt en glad och trygg hund och vi betade av de otäcka sakerna successivt. Det enda som var kvar var rädslan för barn men det fixade hans nya och underbara hem tack vare deras förståelse och tålamod. Min andra foderhund åkte jag och hämtade själv i Rumänien då man ansåg att det vore bäst om hon hanterades av så få människor som möjligt. Även hon utvecklades till en mysig och nyfiken tjej inom loppet av några månader och fick flytta till ett trevligt par i Stockholm. Den tredje var en speciell upplevelse. En fredag fick jag ett samtal från Hundhjälpen som undrade om jag kunde ta emot en gammal hund på Arlanda två dagar senare då kvinnan som bokat honom slutat höra av sig och de inte hade hjärta att lämna honom i hägnet. Självklart åkte jag dit och självklart blev den goa farbrorn kvar hos mig. Jag kunde inte låta honom flytta igen och jag ville verkligen få uppleva att se honom utvecklas från en avstängd och uppgiven gammal hund till en nöjd och glad pensionär som aldrig tackade nej till en köttbulle eller gos. Sist men inte minst fick jag frågan i somras om jag kunde ta emot en foderhund hund lite akut som behövde omplaceras. Han kom till Sverige ett år tidigare och hade dels bott hos fodervärd och även blivit adopterad men han var för osäker för att det skulle fungera hos dem. Då jag dels gillar en utmaning med en blygis och dels var inne på att adoptera en till hund var han perfekt för mig och min fyrbenta familj. Jag hade heller inte hjärta att låta honom flytta ännu en gång. Fyra månader senare är han en riktig juvel som är trygg i så gott som alla situationer och ett underbart tillskott till familjen.

Många är nog tveksamma till att vara fodervärd då man vet att det kommer vara riktigt jobbigt att släppa hunden vidare till ett annat hem och så är det onekligen. Det som gör det värt det är att man hjälper dem från ett betydligt sämre alternativ. Att ta emot en foderhund, att ge dem kärlek och trygghet som om det vore ens egen hund är det finaste man kan göra. När de flyttar får man glädjas åt att de fått ett förevigt hem och för alla dem minnen man fått under tiden tillsammans.

Det är en trygg upplevelse att vara fodervärd åt Hundhjälpen för de är en väldigt seriös förening som på intet vis glömmer bort foderhundarna utan som jobbar aktivt för att passa ihop rätt hem med rätt hund, precis som vid en vanlig adoption från Rumänien. Ställer du upp som fodervärd lovar jag en speciell upplevelse som du kommer bära med dig för evigt!

Läs mera om hur det är att vara fodervärd här.

Vill du vara fodervärd, anmäl dig här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: