Tashas dagbok

Underbara Tasha som kom till Sverige 2014 har visat sig vara en härlig skribent. Här berättar hon om en vecka i sitt nya liv.

Måndag:
God dagens, alla fina två & fyrbenta vänner! Då är det Måndag igen och plikterna kallar. Jag lät Mattan få liiite sovmorgon, så strax före sju så körde jag upp henne. Det lata spektaklet försökte gå kortrundan. Så naivt av henne. Har hon inte lärt sig någonting under de här åren vi bott i hop. Nåväl, jag tyckte att en promiss till Örnsberg verkade bra, så dit styrde jag kosan. Naturligtvis tog jag vägen via industriområdet, för strandpromenaden tycker jag är ganska trist. När vi kom hem så fick jag min kycklingpinne/lön för att jag rastat tanta min, sen koka hon sina frukostägg. Jag vill inte att Mattan ska rulla fram som den snälla hund jag är så jag hjälper henne med dom. Efter det kom Rumpnissarna (mina daghundar) så då måste jag passa dom. Slitigt värre måste jag säga, för 2 ggr måste jag gå ut med dom och man kommer ingenstans för dom bara luktar & nosar…..suck! Vid femtiden kom deras matte och befriade mig från dom.

Tisdag:
God Morgon Go’fisar! Väckte Mattan vid fem, sen segade hon på med kaffet & stinkpinnen, så jag fick gå ut på balkongen och stressa på henne. När klockan nästan var sex så fick jag äntligen ut’na. I dag så kommer Rumpnissarna tidigt, så det blir bara 1 timmes promiss. Vi passade på att plocka lite skräp i parken medan vi väntade på bussen hem. När Rumpnissarna kom så la jag mig i sängen för dom behöver vila lite. Mattan gnällde att det var för trångt. Finns det hjärterum så finns det stjärterum…. Har du hört talas om det tant?!! När vi var ute och rastade Rumpnissarna, jag & Mattan, så kom det en stor hund och skällde på dom små. Men då blev jag förbannad och skällde tillbaka. Ingen bråkar med mina Rumpnissar!!! När vi kom hem så fick jag passa dom alldeles ensam! Mattan stack och handlade och det kommer att kosta i lön….

Onsdag:
God Morgon alla två & fyrbenta vänner! Idag var Mattan seg att få upp. Jag började dansa med mina framtassar redan strax efter 5. Till slut fick jag kliva upp i sängen och sparka på henne med bakbenen. Äntligen vaknade sömntutan. Hon kan ju inte få sovmorgon varje morgon inte. Rastningen av tanta tog 1 timme och det tyckte jag räckte. Vi gick direkt hem för Rumpnissarna kommer tidigt. Mattan och jag hann knappt svälja frukostäggen, sen kom Rumpnissarna. Det första jag gör är att se till att de vilar en stund. Då gnäller Mattan att det blir trångt i sängen, men vadårå’ dra in benen säger jag. Ska jag passa Rumpnissarna så ska jag väl få ligga bekvämt. Rastningen av Rumpnissarna går så lååångsamt. Jag får vänta & vänta. Dom ska lukta & lukta. Man kommer aldrig fram. Tur att man får lön för slitet.

Torsdag:
Mossa mossa på er! Det blåser ute, i dag gick jag med på att ta kortrundan, men ett morgonbesök hos min människo-fästman krävde jag. Att dom sover, kan väl inte jag ta hänsyn till. Fattar inte att de tvåbenta är så sömniga. Nåväl, dom satte på det otäcka blasket som dom kallar för kaffe till Mattan och hör och häpna, kycklingköttbullarna var slut!!! Men jag såg att dom gömt fläskfilé i kylskåpet och det sa jag till honom. Han muttrade nåt om middag, tja om det blir nåt över sa jag. Det var sååå gott, men snäll som jag är så lämnade jag lite till middagen. Nu kanske han inte glömmer köpa kycklingköttbullar.

Fredag:
God Morgon på er! Väckning & rastning av Mattan gick galant. Rumpnissarna har kommit och rastats. Idag är det Fredag så Rumpnissarna går hem tidigt, sen ska jag & Mattan ha fredags-myyys. Hon har lovat mig Grillad kyckling som lön, för att jag jobbat så hårt heeela veckan. Och det hade räckt med Rumpnissarna, men Mattan ska luftas & rastas, tallrikar diskar sig inte själva. Hur denna Tant klarat sig själv innan jag kom in i hennes liv, är för mig en gåta. Att jag vill ha lön för mitt slit är inget konstigt. Jag är ju ingen slav heller. Lön ska betalas i Kycklingpinnar. Sen är soffan min. Visserligen har Mattan 2 st hundbäddar….men det är väl ingen plats för en Dam som jag.
Lördag:
God Dagens på alla Godingar! Idag är det Lördag och Mattan ska träffa sin syster och hennes dumma hund Luna. Jag hatar Lördagar. Jag får vara ensam hemma i 4-5 timmar!!! Skandal tycker jag. Dom går på Krogen, där hundar är välkomna, men jag får inte följa med!! Mattan säger att jag inte har tålamod att sitta still. Men hallå?!! Vi är ute och då ska man gå, eller hur kompisar??! Jag lovar att det kostar Mattan en hel del gotta innan jag blir på bra humör igen. Sen brukar vi ha det mysigt på Lördagar, äter gott och tar långa promenader.

Söndag:
God Morgon! Idag när jag väckte tanten så var det ett himla liv på henne. Det var en massa tjat om att det blivit vintertid. Jaha och??! Sånt bryr sig väl inte en stackars hund om. Upp med dig, ditt lata spektakel, sa jag. Fick upp henne så småningom och då skulle hon sörpla kaffe och ha en stinkpinne. Jag håller noga koll på att hon inte drar i sig 2 av de där stinkande pinnarna. Försöker hon stänga dörren så slänger jag upp den bara. Det var ett riktigt busväder ute så Mattan & jag kom överens om att ta korta rundan. När vi kom in så gjorde Mattan äggröra….min absoluta favvo. Jisses vad jag diskade tallriken noga, sen somnade jag och Mattan glodde på Dumburken. Söndagar händer det inte så mycke. Mattan & jag tar igen oss….

Peace and Out / Tasha 🐶🐾

(via Ulla-Bella Sekreterare)

 

Se föregående artiklar här 

4 kommentarer på “Tashas dagbok

  1. Så himla fint skrivit o berättat av dig Tasha. Jag hade riktigt roligt när jag läste om ditt styr med att få din matte ur sängen. Här är det tvärtom, jag (matte) går upp tidigt o får dra mina tre rumäner ur sängen… Ja det är olika.
    Tack i alla fall för berättelsen.

  2. Tasha utvecklar dina skrivaregenskaper väldans positivt,,, helt underbart 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: