JAG OCH MIN HUND -BIRGITTA OCH EMMY

Birgitta har alltid varit aktiv med hundar och kom i kontakt med Hundhjälpen 2007 då hon adopterade fina Arabella som fanns med henne i tio år. När Arabella avled 2017 kände Birgitta att de både behövde och kunde ge ytterligare en olyckligt lottad individ möjligheten till ett bättre liv.
Lilla Emmy föddes i augusti 2014 och när hon var en månad gammal fångades hon in av kommunala hundfångare och transporterades till det beryktade ”dödshägnet” i Mangalia. Lyckligtvis kunde hon räddas av Mihalea Baisan som driver det privata hägnet STAAD. Emmy och den lilla hundfamiljen överlevde och i juli 2017 blev det Emmys tur att följa några av syskonen och få landa i Sverige, 3 år gammal, för att flytta hem till Birgitta och hennes familj. Livet skulle nu vända till det bättre.
När Emmy kom hit var hon extremt rädd och vågade inte gå ur buren på Arlanda. Nu när Emmy har bott här i ett år så har hon utvecklats mycket positivt och gör hela tiden nya framsteg. Hon kan fortfarande visa rädsla för många olika saker och det ligger mycket arbete framför dem fortfarande före Emmy är helt trygg, men matte Birgitta uppmuntrar och stöttar och tillsammans är de på ”rätt väg”.

Birgitta älskar Emmy över allt annat och jobbar ständigt med att försöka bygga upp Emmys självkänsla och försöker hitta på aktiviteter som Emmy ska klara och växa av. De tränar t ex lite sök och spår. Emmy är mycket lyhörd och lättlärd och matte berättar gärna om hennes fantastiska personlighet och om hur Emmy faktiskt pratar med dem hela tiden och berättar hur hon vill ha saker och ting.
Jag kan absolut säga att Emmy idag lever ett bra liv där hon får hänga med matte på jobbet och springa mycket ute som hon älskar och blir behandlad av matte och husse som den prinsessa hon är.

Av Lotta Wistrand för Hundhjälpen

 

Se föregående artiklar här 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: