Mirakelfölet Gregor!

Gregor var ca två veckor gammal när han hittades liggandes i ett dike långt ute på landsbygden. Så små föl är extremt känsliga och Gregor var döende. En fattig men godhjärtad bonde passerade och upptäckte Gregor i diket. Han lyckades lasta honom på sin åsnekärra och tog med honom hem till sitt lilla skjul. I området finns varken telefoner eller internet. Det tog tre dygn för nödropet att nå SaveTheDogs, som insåg allvaret i situationen och utan dröjsmål ryckte ut. Gregor var så ynklig och svag att varje revben och kota kunde räknas utanpå hans utmärglade kropp. Chansen till överlevnad sattes som mycket låg. Filmen nedan visar SaveTheDogs stordjurs-veterinär Roxana med personal som hämtar Gregor.

Gregor visade sig vara ett mirakelföl. Den färska filmen nedan visar honom ca en månad efter omhändertagandet. Han flaskmatas ännu och ägnas omfattande omsorger, men som synes är han full av livskraft och har blivit en glad och busig kille!

SaveTheDogs är räddningen för de utsatta djuren i södra Rumänien. Utan den hjälp man erbjuder skulle djuren svälta eller plågas ihjäl av sjukdom och skador. Vi kan aldrig nog betona vikten av deras närvaro och vår stolthet av att få vara delaktiga i denna fantastiska verksamhet.

Var med DU också – vi vet att vi har många hästägare bland våra vänner. Just nu samlas hästtäcken in i Umeå inför den kalla rumänska vintern, storl 85-145. Transport i början nov. Maila info@hundhjalpen.se.

Sätt in Ditt bidrag, stort eller litet på Hundhjälpens plusgiro 355 425-0. Märk inbetalningen ”Häst”. Vill Du synas i vår gåvoredovisning – skriv Ditt namn + PUL. Annars är Du anonym. Det går även att donera via Swish: 123 1721430

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: