Uppdatering STAAD 18 september

 

Det är nu en dryg månad sedan chockbeskedet att “gamla” STAAD-hägnet ska rivas. De flesta hundarna har med stor möda flyttats till säker mark. Några har traumatiserats av händelsen – några tar flytten med ro. Fortfarande finns hundar kvar i det tidigare hägnet – på liten yta och obevakade största delen av dygnet. Behovet att ”lätta på trycket” är akut och såväl Sverige som Schweiz hjälper efter förmåga. Under september sätter 8 av STAADs hundar tassarna på trygg svensk mark. Två av dessa kommer att finnas hos fodervärdar. Ytterligare hundar behöver få lämna men hem / fodervärdar saknas till flertalet. Din insats är fortsatt lika viktig. Vår oro över de hundar som finns kvar i det tidigare nu till stor del rivna hägnet är befogad. Området är inte säkert och det är med oro i hjärtat Mihaela varje morgon kommer dit. Adoptera en av de sponsrade STAAD-hundarna eller ställ upp som fodervärd. Fortsätt sponsra – hundarnas överlåtelsekostnad kan då sänkas vilket underlättar för dem att ”hitta hem”.
Nya hundar kommer att introduceras inom kort.

Läs om krisen här.

STAADs hundar ser du här.

Intresseanmälan.

Foderhemsanmälan

Vill Du hjälpa hundarna i STAAD? Sätt in ditt bidrag på Hundhjälpens Plusgiro 355 425-0. Märk betalningen med ”STAAD”, ditt namn samt ”Godkänner PUL” om Du vill att Ditt namn ska synas i gåvoredovisningen. Du kan givetvis också sponsra via Swish, tel 123 1721430, glöm inte märka Ditt bidrag “STAAD”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: