Krisen vid STAAD – uppdatering 25 aug

Det har nu gått några veckor sedan Mihaela Baisan fick chockbeskedet att hennes privata hägn STAAD som står på hyrd mark ska utplånas. Det har varit hektiska veckor och Mihaela och några volontärer har jobbat dag och natt. Ca 40 hundar är flyttade till en hastigt uppsatt ”anläggning” på tryggad mark. Ca 20 hundar finns kvar i gamla STAAD, obevakade stor del av dygnet och med främmande människor runtomkring. Tre hundar är på väg till Schweiz i dagarna. Fyra hundar,  varav tre bokade, anländer till Sverige under september. Detta är långt ifrån tillräckligt och vi söker med ljus och lykta efter fler ägare / fodervärdar till dessa hundar vars tillvaro krossades så brutalt.

Vi måste alla hjälpas åt nu! Mihaelas verksamhet kommer att krympa inför framtiden men de idag omhändertagna hundarna måste finna trygga hem – snabbt. Nu är det ADOPTION som gäller – samt möjligheten att få resa till en FODERVÄRD. Var snäll överväg din situation och hur DU kan hjälpa.

I länken nedan hittar du STAADs sponsrade hundar för adoption / fodervärdsaktuella. Nya hundar är på väg in i kampanjen. Vi kan gemensamt hjälpa dem finna sina hem snabbt genom att  sponsra deras hemresa och därmed sänka adoptionskostnaden till minimum 2500 kr / 1500 kr för seniorer. Hundarna presenteras löpande på kampanjsidan och överlåtelsekostnaden justeras successivt allteftersom sponsorpengar kommer in. Ev överskott  kommer att skickas till STAAD där behovet är akut vad gäller nya inhägnader, kojor och arbetet därikring.

STAADs hundar: https://hundhjalpen.se/staad-kampanjhundar/

Intresseanmälan: https://hundhjalpen.se/intresseanmalan/

Foderhemsanmälan: https://hundhjalpen.se/bli-fodervard/

Mail: info@hundhjalpen.se

Vill Du hjälpa hundarna i STAAD? Sätt in ditt bidrag på Hundhjälpens Plusgiro 355 425-0. Märk betalningen med ”STAAD”, ditt namn samt ”Godkänner PUL” om Du vill att Ditt namn ska synas i gåvoredovisningen. Du kan givetvis också sponsra via Swish, tel 123 1721430, glöm inte märka Ditt bidrag “STAAD”.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d