En vädjan för vackre Ilie

Eva vädjar för sin favorit Ilie vars enda vän nu reser till Sverige.  Ilie behöver också finna sitt evighetshem. Vem välkomnar honom i sommar?

Första gången jag träffade Ilie var för ganska exakt ett år sedan. Då tillbringade jag en vecka hos SaveTheDogs båda hägn som volontär och fick bl.a. hjälpa till med att socialisera några blyga hundar, vara med och göra beskrivningar på hundar som skulle med i adoptionsprogrammet, testa hantering, mentalitet mm.

Det var då jag träffade Ilie i det gamla, numera nerlagda hägnet. En lite försiktig och blyg kille i sina bästa år. Jag hade fått uppdraget att socialisera honom och sedan vänja honom vid halsband och koppel. Jag fick locka honom försiktigt med lite godsaker till en början, vilka han till slut inte kunde motstå utan kom fram till mig och lät sig väl smaka. Vi byggde upp ett förtroende och till slut vågade han lita på mig och jag fick smeka hans fina päls. Ilie gjorde ett stort intryck på mig under de dagarna och han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.

Ilie är en nyfiken hund med en väldigt klok blick men med något sorgsna ögon. Det är ingen som riktigt vet vad han har varit med om innan han räddades från gatan och fick komma till hägnet, men troligen har han inte behandlats speciellt väl, vilket tyvärr är väldigt vanligt bland Rumäniens alla gatuhundar.

Ett halvår senare, i mitten av november återkom jag till Cernavoda och SaveTheDogs hägn Footprints of Joy. Denna gång för bara ett par dagar, men med uppdraget att bl.a. fota och beskriva de olika personligheterna ur en valpkull och uppdatera med nya foton på ett flertal andra hundar.

Jag var förväntansfull och såg fram emot att få träffa Ilie igen. Han hade under hösten fått flytta till Footprints och hade sällskap av fina Hyacinth i sin paddock. När jag gick in till dem så märkte jag ganska snart att han kände igen mig – vilken härlig känsla! Han viftade på svansen, sken upp och lät sig väl bli klappad om ändå lite försiktig, men han har blivit mer framåt och social. Kanske tack vare Hyacinth som med sitt glada, mjuka och människokära sätt har fått Ilie att förstå att inte alla människor är elaka och vill honom illa, utan att det finns många snälla och omtänksamma personer.

Det var med vemod och en klump i halsen som jag sa hejdå till Ilie, när det var dags att åka hem igen. När kommer jag få träffa honom igen? Kommer han att bli adopterad innan jag kommer tillbaka till Rumänien igen?

Ilie är idag fortfarande kvar i hägnet och väntar på att bli upptäckt. Om några veckor reser kompisen Hyacinth till Sverige som har ett hem som väntar på henne. Det kommer bli en omställning för Ilie och jag hoppas innerligt att det är hans tur nu, att hitta sitt för-alltid-hem i hundlandet Sverige – så även han får ta del av det goda livet som väntar! Den som blir Ilies husse eller matte kommer att få en lojal, trogen och kärleksfull bästa vän.

Läs mera om Ilie här.
Intresseanmälan finner du här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: