Uppdatering – Ovidiu / Green Life Recycling

Vi har den senaste tiden rapporterat flitigt på FB kring utvecklingen vad gäller Ovidiu / Green Life Recycling. Då alla inte har FB så följer här en kort sammanfattning:

Cernavoda kommun kontrakterade det ökända företaget Green Life Recycling, som i mars kom till staden för att fånga in gatuhundar i staden och transportera dem till helveteshägnet Ovidiu, där de efter två veckors lidande dödas med giftinjektioner i lungorna inför sina skräckslagna kamrater. Reaktionerna har blivit starka och SaveTheDogs startade en kampanj för att med juridiken och opinionen som vapen stänga ner denna vidriga verksamhet. Man bad sina partners om hjälp att finansiera juridisk rådgivning / aktion varpå Hundhjälpens följare på några dagar samlade in 56 000 kr.

Vidare initierade man kampanjer riktade till Rumäniens ambassader utomlands samt till utländska ambassader i Bukarest där Sveriges ambassad valt att inte uttala sig. Allmänheten har även uppmanats skriva till veterinärmyndigheterna i Rumänien för att uttrycka sin oro och avsky över det som sker. SaveTheDogs internationella petition syftande till stängningen av Ovidiu har nu nått ca 62 000 signaturer. Sara Turetta, SaveTheDogs grundare, har begärt ett möte med chefen för veterinärmyndigheten för att överlämna petitionen den 26e april. Myndigheten har hittills struntat i att svara.

Utöver detta arbetar man juridiskt enligt flera linjer där vi i dagsläget inte kan publicera detaljer då detta skulle störa arbetet. 4e april gjorde fem räddade hundar resan från Ovidiu till Footprints of Joy i Cernavoda. Några av dessa är blivande svenskar. Hundarna tas nu om hand av veterinär och har en ljus framtid att se fram emot.

Om du inte tidigare skrivit på petitionen – gör det nu. Skriv på för att stoppa djurplågeriet här!

Se Green Life Recycling fånga in ”våra” hundar i Cernavoda, mars 2018. Klicka här.
Här kan du se film / bilder från helvetes-hägnet Ovidiu. Klicka här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: