Horse Outreach 2018

Varje år engagerar sig Hundhjälpen i de hårt arbetande hästarna och åsnorna i byarna kring Cernavoda. Dessa är dragdjur som både arbetar på fälten och dessutom fungerar som transportmedel. Ägarna är väldigt fattiga människor som tacksamt tar emot den erbjudna hjälpen i form av veterinär- och hovvård samt skänkt utrustning.

April inleddes med ännu ett besök av Johan och Viktoria, våra duktiga svenska hovslagare med specialkompetens. Den första dagen ägnades åt SaveTheDogs egna hästar och åsnor vid Footprints of Joy. På detta följde tre dagar i den lilla, näraliggande byn Saligny. I en vänskaplig atmosfär fick här ca 40 djur professionell hjälp med sina hovar. De flesta små hästar ( den typiska hästen här är en D-ponny ) men även några mindre ponnyer och åsnor infann sig med sina ägare. För ägarna är det här ett spännande tillfälle att träffas, diskutera och lära. Hovslagarna omringas som vanligt av nyfikna bybor. Ett antal hovskador behandlades, förvuxna hovar samt i några fall hovröta. Ägarna fick förutom rådgivning hovkratsar och borstar med sig hem. Det gjordes även ett antal ”hem-besök” där man delade ut grimmor, huvudlag och varma täcken.

Tack för er fina insats, Johan och Viktoria!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: