Situationen i Cernavoda

Hundhjälpen följer noga vad som händer på plats i Rumänien. Nu ber vi DIG kontakta Sveriges ambassad i Bukarest och uppmana dem att reagera på det som pågår. Insamlingen till ”Hundarnas advokat” är i mål! SaveTheDogs har nu möjlighet att anlita juridisk hjälp för rådgivning och aktion – detta pågår redan. TACK alla ni som skänkt till detta så viktiga ändamål. SaveTheDogs talar för hundarna – men rösten måste bli starkare! Just nu arbetar man på en juridisk intervention gällande de grava missförhållandena i Ovidiu. En skrivelse med dokumentation / bevis på de allvarliga missförhållandena vid Ovidiu förbereds till Rumäniens motsvarighet till SVA – National Veterinary Authority.

SaveTheDogs talesperson Sara Turetta har begärt ett möte med chefen för National Veterinary Authority i april. Bl a kommer petitionen ni alla uppmanats att skriva på att överlämnas. Rumäniens ambassad i Italien har efter medial uppmärksamhet kontaktat myndigheterna i Rumänien för en inspektion av Ovidiu – denna inspektion har genomförts men resultatet är ännu okänt. Tidigare inspektioner av detta slag har gett resultatet ”godkänt”, alltså ett likgiltigt accepterande av att detta enorma lidande ska anses som ”normalt” och ok.

Det är just nu lugnt i Cernavoda, men hundfångarna kan finnas på plats vilken morgon som helst utan förvarning. SaveTheDogs kommer att filma vad som sker.

Representanter från den svenska ambassaden har besökt Footprints of Joy vid invigningen av den nya veterinärkliniken i okt 2017. Vi uppmanar nu alla svenska djurvänner att kontakta ambassaden och be att man uttrycker sin oro inför de dokumenterade, lagvidriga grymheter hundarna utsätts för vid det privata hundhägnet Ovidiu.

Skriv fritt ur hjärtat eller enligt denna mall, klicka här.

Du skickar ditt mail till:
ambassaden.bukarest@gov.se

En kommentar på “Situationen i Cernavoda

  1. Hundarnas situation i Rumänien är fortfarande fruktansvärd. Vi svenskar bör vara föredöme och visa hur man behandlar människans bästa vän samt markera och fördöma all form av vanvård och djurplågeri

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: