Dödandet i Cernavoda – det kunde varit DIN hund! Hjälp oss finansiera ”Hundarnas advokat”..

När vintern släppte sitt grepp om Cernavoda rullade hundfångarnas skåpbilar in – ditkallade av kommunen där ny borgmästare ignorerar många års givande samarbete med SaveTheDogs. Invånarna i stort i staden hurrar då hundarna brutalt fångas i skarpa snaror och trycks in i skåpbilarna. Resan slutar i dödshägnet Ovidiu, ett vedervärdigt hägn där ytterligare 14 dagars skräck och lidande ska uthärdas innan de vilt kämpande hundarna dödas med giftinjektioner i lungorna i sina kamraters åsyn, en ytterst plågsam – men billig metod. Ovidiu är ett skräckens tillhåll där brutaliteten härskar. Infångandet startade 2017 och ingen vet vilken morgon hundfångarna åter står på gatan med sina snaror, medan ortsbefolkningen förnöjt ser på.

Detta pågår lagligt dagligen över hela landet. Vanligtvis finns inga kameror in närheten. Nu gäller det VÅRA hundar, i VÅR stad och som SaveTheDogs med VÅR hjälp stödmatat hela vintern och som samtliga är potentiella ”svenska” hundar. Det finns oegentligheter i kontraktet mellan kommunen och det privata företag som fångar in hundarna. Infångandet kan därmed stoppas. Hägnet Ovidiu kan utsättas för inspektioner då det inte uppfyller ens den låga standard som officiellt existerar, t o m tvingas att stänga. SaveTheDogs planerar en juridisk intervention man saknar medel för detta – det finns inga reserver i budgeten för att kontraktera en bra advokat som kan driva frågorna. Tillsvidare kan varje ny gryning för våra hundar innebära en ny dag av infångande och skräck.

Vi har redan efterlyst fodervärdar för att lätta på trycket i hägnet så man kan ta in fler hundar från gatan i skydd. Vi arbetar på detta. Du som funderar på adoption – det är NU du ska göra slag i saken – när din hund reser får ytterligare en hund skydd. Vad vi ALLA kan göra är att hjälpa till med finansieringen av en advokat – det gäller liv och död och att sätta en standard som kan påverka infångandet i hela landet – och med detta på sikt en humanare behandling av hundarna. Situationen i Cernavoda har redan upprört djurvänner i hela Europa och t o m Rumäniens ambassad i Italien har reagerat.

Se hundarna för adoption här.
Anmäl intresse för att bli fodervärd här.

Hjälp SaveTheDogs anlita en ”Hundarnas advokat” – en advokat med hjärtat på rätta stället och med kraft att driva en process. En juridisk fond på ca 50 000 kr är målet. Detta är en framtidssatsning – för att stoppa extrem brutalitet och vanvård.

Visst är DU med? Utan juridisk intervention fortsätter brutalitet, lidande och död. Vi måste agera nu!

Hundhjälpens Plusgiro:
355 425-0
Från utlandet: IBAN: SE18 9500 0099 6018 0355 4250 BIC: NDEASESS
Swish: 123 1721430
SMS: 72672 med texten HUNDAR, mellanslag följt av den summa du vill donera: 50, 75, 100, 150, 199 kronor

Insättningar ska märkas ”Advokat”.

Se filmen från Cernavoda 12.3.2018 här.
Se Sara Turetta berätta om vad som händer här.
Se filmen från Ovidiu här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: