Hundhjälpen önskar en God Jul!

Vi på Hundhjälpen vill önska er alla, två-, tre- och fyrbenta vänner en riktigt God Jul. Njut av allt det som julen innebär, men tänk även på de mindre lyckligt lottade. Julen är tung för den som är ensam eller sjuk. Julen är också tung för barn och djur i de hem där missbruk förekommer. Sträck ut din hand till någon som behöver dig. Låt din omsorg innefatta även de vilda djuren, där snön och kylan för många innebär en daglig kamp mot döden. Mata småfåglarna i din närhet – sätt ut mat i skogsområden om du inte får mata kring ditt hem. Lägg ut hö till rådjuren. En frusen harpalt kan uppskatta några äpplen och morötter. Ge med hjärtat!

En fyrbent tomte redo för att fira jul!

Julen med all god mat, fina paket och julblomster är dessvärre inte ofarlig för våra husdjur. Varje jul kommer hundar och katter in till akutmottagningarna med snören och plastdetaljer i magarna, eller förgiftade av blommor eller sådant de ätit. Försäkringsbolaget If informerar om farorna för våra husdjur här.

Vi har under december månad samlat in pengar till julklappar till samtliga omhändertagna djur vid Footprints of Joy samt STAAD. Tomten lär vara på väg för att lysa upp deras dag – vi kommer att få en uppdatering kring detta. Ingen hund eller katt kommer att bli bortglömd. Den lilla filmen här visar hur Graces valpar Boyle, Gnista samt Glittra förbereder sig inför mötet med tomten. Tre av de fem valparna är fortfarande tillgängliga att tinga.

Julhelgen innebär att även vi inom föreningen drar ner på tempot några dagar för att umgås med våra familjer och husdjur. Respons från vår sida kan därmed dröja någon dag extra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d