Ett eget hem i julklapp – högst upp på önskelistan!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hundhjälpen har ett antal hundar hos fodervärdar i Sverige. Somliga har kommit direkt från Rumänien, då de haft en svår situation i hägnet. Andra måste byta hem p g av ägares sjukdom etc. Alla är goa, rara hundar med olika karaktärer och olika behov. ALLA önskar sig ett evighetshem där de får bli de viktigaste individerna i världen. Kan Du ge en av våra skyddslingar den bästa julklapp man kan få – ett alldeles eget hem som man aldrig behöver flytta ifrån?

Då hunden redan finns i Sverige har Du möjlighet att besöka den och lära känna den redan före flytten till Ditt hem. Ge en av dessa underbara hundar chansen att äntligen få livets stora gåva – tryggheten i det egna hemmet. Effi, Limikki, Andrew, Tega, Camille, Beatrice, Sheeba och Lollo väntar och väntar – kanske just på DIG.

För att läsa mera om hundarna, klicka här.
Intresseanmälan finner Du här.


Effi är en underbar ung hund – med valpens stora charm – men också med valpens osäkerhet inför mycket av det nya. Hon behöver i sitt nya hem ha en trygg och stabil lite äldre hund som kan bli hennes vägvisare. Inga småbarn. Effi är glad och lekfull och har fullt av positiv energi. Hon trivs bra ute på promenad och utforskar gärna skogar och ängar. Hemma är en plats att slappna av och det bör därför inte vara mycket ståhej hemma. Det är viktigt att man kan ägna henne mycket tid då hon har ett väldigt stort behov av att få vara nära och delaktig. Idealiskt finns någon hemma på heltid. Effi är mycket smart och kommer att utvecklas till en fantastisk kamrat.


Till vår kloka och rara Limikki söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där man längtar efter henne. Limikki är en väldigt rar ”tant” som man bara vill hålla om och älska. Trots att hon nog haft ett svårt liv där hon även behandlats illa, så vill hon så gärna ha närhet. Som den äldre dam hon är vill hon bo med en egen liten trädgård / täppa, där hon kan få strosa runt lite i egen takt. Limikki kan tänka sig bo som ensam hund och därmed lägga beslag på all uppmärksamhet, men har heller inget emot att dela hemmet med en snäll hundkamrat.


Andrew är en underbar liten, smart kille. Det bästa han vet är att vara i skogen, där känner han sig trygg och är en hjälpsam svampplockar-kompis. Hemma är han lika busig som lugn och vill ligga nära i soffan. När han trycker sitt lilla huvud mot ens bröst, tittar upp och möter ens ögon med sin innerliga blick som ger så mycket kärlek så smälter man. Han har sina gosse djur som han släpar runt på och gömmer för hundsystern Lilly. På nätterna sover han helst i sängen bredvid på huvudkudden och han sover tills du vaknar.


Tega älskar alla snälla människor. Man får klia och kela hur länge som helst – Tega ställer upp och visar tydligt hur trevligt hon tycker det är. Hon kommer bra överens med de andra hundarna som hon bor tillsammans med. Tega har även fått träffa några av de katter som även de är omhändertagna. Mötet gick bra även om Tega inte riktigt verkade förstå hur hon skulle förha sig. Till vår allra goaste Tega söker vi nu ett fantastiskt hem som vill skänka henne livets bästa – tillhörighet och trygghet. Tega kan tänka sig bo som ensam hund men har heller inget emot en snäll hundkamrat i hemmet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Tega önskar sig ett hem i marknivå med egen täppa / trädgård – där hon till våren kan ligga i solens sken och njuta.


Camille var när hon kom hem till oss väldigt blyg och tillbakadragen. Det märks nu tydligt att hon börjar trivas med sitt nya liv här i Sverige. Hon har börjat busa lite med Kaiser – en av hemmets andra hundar och även lite försiktigt kollat in ett barnbarn. Promenaderna som i början var ganska otäcka är nu ett rent nöje och Camille har fullt upp med att utforska dofterna kring stigar och promenadvägar. Hon hoppar t o m nu självmant in i bilen när vi ska ut på äventyr. Svansen är på väg uppåt och vi känner att Camille börjar känna glädje över allt runtomkring henne. Hon är oss alla mycket kär här hemma och hon förtjänar verkligen ett eget hem där hon får bli innerligt älskad.


Beatrice är en glad och kärvänlig flicka – en underbar blivande familjehund. Hon är med sitt trevliga sätt även en populär kamrat bland de andra hundarna. Beatrice tar del i det som erbjuds av aktivitet och låter däremellan dagen passera i lugn och ro. Det finns i hägnet även omhändertagna katter som hon fått träffa. Beatrice nosade på dem och inbjöd till lek till vilket de dock tackade nej då de tyckte hon var lite för burdus. Till vår fantastiska Beatrice sker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hon får bli en älskad familjemedlem. Beatrice bor gärna med en trevlig hundkamrat.


För vackra Sheeba som vuxit upp I hägnet blev livet väldigt skrämmande när hon flyttade till Sverige. Hon saknade ju helt erfarenhet av olika miljöer och allt därikring. Fodervärden har arbetat aktivt med att i sakta mak hjälpa Sheeba vidare och det går fint framåt. Man är mycket imponerade av Sheebas vilja att göra rätt och våga. Hon har stort stöd av de snälla hundar som finns i hemmet. Det här är en mycket lyhörd, känslig och intelligent tjej, med enorm potential – dessutom väldigt vacker. Hennes framtida hem ska ligga lugnt till med fina promenadområden i närheten. Man måste ha tid att ägna henne och verkligen visa sin uppskattning över de framsteg som görs. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet. En trygg och stabil hund kan bli ett utmärkt stöd för Sheeba.


Vid ankomsten till Sverige döptes Athena om till Lollo – ett namn hon nu lyssnar till. Hon är en intelligent och nyfiken, mycket vacker tjej som kan lite grundkommandon och är en hejare på att söka efter gömda skatter i skogen. Hon har stor mys-potential och älskar att ligga i soffan och umgås. Hon har ofta små ljud för sig och kommer gärna traskandes med sina älskade leksaker och bjuder in till lek. Lollo är mycket mån om sin familj och visar ständigt sin uppskattning. Inför främmande människor är hon inledningsvis lite försiktig. Alla hundar hon har presenterats för har blivit goda vänner – just nu bor Lollo med en äldre tik. Lollo är en fantastisk  tjej som hoppas få bo hos friluftsälskande människor, vuxna. Hon blir världens bästa kamrat.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: