Grace och hennes valpar – vår lilla hundfamilj

Vi har sedan Grace omhändertogs tidigt i september med sina pyttesmå valpar följt den lilla familjen – Hundhjälpens speciella skyddslingar. Grace har nu skiljts från valparna och får äntligen ägna sig åt att bara ”vara hund” efter allt idogt valp-skötande. Denna underbara tik blir snart aktuell för Hundhjälpens adoptionsprogram.

Valparna växer så det knakar. Kring månadsskiftet januari / februari 2018 kommer de officiellt med i Hundhjälpens adoptionsprogram och är då även klara att resa. De kan inte bokas officiellt förrän då, men kan förhands-tingas. Du fyller då i vår ordinarie intresseanmälan. De blir mellanstora hundar. Intresseanmälan finner du här.

Nu vid ca 3½ månaders ålder börjar valparna utveckla sina personligheter, men de är ännu så unga så mycket kan ändras innan de blir vuxna, både vad gäller karaktär och storlek. Vår resenär Eva har nyligen träffat dem och beskriver dem kortfattat så här (klicka på bilderna för att de ska bli större):

Gnista – lite lugnare tjej som älskar att busa med syskonen men även att bara ligga och slappa medan ”värstingarna” får tumla runt. Mycket kontaktsökande och kelig.

Boyle – den största valpen och den som också mest tar för sig – vilket kan bero på att han är just störst. Väldigt framåt kille med stor buspotential. ”Gruppchef”.

Newton – den minsta valpen. Mycket rar och vänlig grabb som älskar att kela. Han har det största behovet av närhet och vill så väldigt att man ska se och uppmärksamma honom.

Tindra – lugn och lite filosofisk tjej som gärna leker med syskonen men kan även ägna långa stunder åt att bara iaktta dem. Mkt nyfiken och vill gärna krypa upp i famnen.

Glittra – näst minst i kullen. En glad och lekfull tjej som är väldigt nyfiken och uppmärksam. Vill gärna vara nära, sitta i famnen och älskar att få stå i centrum.

Bildspel på valparna:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: