Kommunikation på internet och i sociala medier

Stockholm 1 november 2017

Till alla medlemmar i föreningen samt följare på sociala medier.

Angående Internet/Facebook/Twitter etc.

Det är ett trevligt och enkelt sätt för hundvänner att få kontakt med varandra via internets olika mötesplatser. Man kan stötta varandra och ge råd. Visst är det fint. Tyvärr finns en baksida av internet och det är när någon/några personer eller en organisation/ett företag angrips, ifrågasätts eller svärtas ned.

Vi inom Hundhjälpen vill uppmana våra medlemmar / följare detta:

Att innan man skriver något och skickar iväg tänker efter före. Det är lätt att dras med när man tycker någon ”tycker precis som jag och säger det så bra” att man då vill skicka positiv respons. Vänta ett tag och se om du verkligen tycker så.

Internet i sin helhet är ett ”svart hål” vad gäller faktauppgifter och sanningar. Innan man kastar sig in i debatten med hårda ord bör man kanske tänka efter ”är det här sant”? Kan jag hitta stöd för vad som sägs utanför internet?

Varför skall man via internet på olika forum svärta ner någon/några eller ett företag eller en organisation? Vill man bara lufta sitt missnöje? Ja då kan ju den andre inte försvara sig. Inte så sjyst. Om man verkligen vill klaga och vill få rätt och har goda argument, så är ett ”brev” dvs mail det rätta medlet. Skriv direkt till personen/företaget/organisationen. Det brukar fungera betydligt bättre.

Vi har alla läst om sociala mediers baksida – unga människor som fått sina liv förstörda via internet. De har mobbats, man har lagt ut hemska bilder osv. Att förtala och nedvärdera en ideell organisation i större skala kan skada organisationen allvarligt. Man kanske bör ställa sig frågan om man vill att organisationen skall upphöra med sin ideella verksamhet? Att ha i åtanke här är att det inte är vi människor som drabbas – utan de försvarslösa djur för vars väl vi arbetar – det är de som betalar med sina framtidsutsikter, dvs vård och uppehälle i Rumänien samt möjligheter till goda hem.

Med varma hälsningar,
Styrelsen, Hundhjälpen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: