Horse Outreach

Hästen är ett oerhört viktigt djur i denna fattiga del av Rumänien. SaveTheDogs / Hundhjälpen har ett stort engagemang i de hårt arbetande hästarna och åsnorna. Jordbruket är inte mekaniserat utan dragdjur arbetar på åkrarna samt fungerar som transportmedel för hela familjer. Detta är ofta väldigt fattiga människor som är helt beroende av sin häst – men har små resurser att ta hand om den. Från Sverige har skickats stora mängder ihopsamlad (tack, Hööks Hästsport) hästutrustning som delats ut bland bönderna. Svenska hovslagare har arbetat på plats. Förra veckan fick byn Rasova återigen besök från SaveTheDogs veterinärer. Ett tjugotal hästar avmaskades, behandlades mot flygfän och fick ev sår omsedda. Samtliga fick grimma / huvudlag / bett från Hundhjälpens stora försändelse.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: