Räddningen – Alexa och Shariq

Nu när Alexa och Shariq gör entré i Hundhjälpens adoptionsprogram gör vi en liten tillbakablick. I provinshuvudstaden Constanta lades på våren 2016 ett av de fruktade kommunala dödshägnen ner – det bättre – om man kan kalla ett dödshägn för ”bättre”. Samtliga hundar skulle avlivas. Djurvänner protesterade vilt och lyckades få tillstånd att driva hägnet vidare i egen regi. Trots stöd från bl a SaveTheDogs visade sig detta vara en omöjlighet och man tvingades ge upp.

SaveTheDogs tog emot ett antal hundar därifrån, varav flera väldigt svårt sjuka / skadade. Andra hundar fick andra placeringar. De kvarvarande avlivades. Alexa och Shariq hörde till de lyckliga som fick chansen till ett nytt liv. Här på filmen ser man hur de bärs till bilen för färden mot hägnet i Cernavoda. Alexa är den mörka hunden som bärs och sätts i den övre buren, Shariq den vita som placeras i buren under. Vi ser också ett antal hundar som anlänt till kliniken i Cernavoda och fått en första hjälp. Den blå färgen är desinfektion – då många av hundarna hade svåra sårskador efter bl a bett. Alexa och Shariq har långa och svåra liv bakom sig. De är underbara, äldre hundar och vi hoppas deras svenska evighetshem ska höra av sig snabbt! Julen 2017 ska firas inomhus i ett varmt hem och med en egen liten bit julskinka. Vi hinner bara vi hjälps åt!

Läs mera om Alexa här.
Läs mera om Shariq här.
Intresseanmälan finner du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d