Ett sorgligt rekord

Detta bildspel kräver JavaScript.

Häromdagen sattes i Cernavoda ett sorgligt rekord. 14 valpar kom in samtidigt. En snäll kvinna körde in på gårdsplanen vid hägnet och öppnade bakluckan på bilen – där 14 valpar satt i kartonger – alla moderlösa. Kvinnan hade hittat dem alla i området där hon bodde och var viss om att de utan hjälp skulle dö en kvalfull död.

SaveTheDogs blev deras räddning. Varje dag kommer nu under sommaren in en eller flera valpar – till en redan överfull karantän – som dessutom nyligen översvämmandes och där mycket material förstördes.

För att valpar som dessa ska ha en chans att överleva och så småningom hitta sina hem i andra länder krävs resurser; veterinärmedicinsk personal, mediciner och utrustning och inte minst lämpliga lokaler. Den nya kliniken som kommer att kunna hjälpa ca 2000 djur varje år ska invigas i slutet av oktober – men är inte färdigfinansierad. För dessa och kommande valpars skull – nu är det bråttom!

De här 14 valparna och de övriga närmare 100 som under de senaste månaderna kommit in till hägnet måste alla vårdas, genomgå ett medicinskt program där även akuta åtgärder ofta ingår, samt få näringsrik mat för att orka växa upp. Vi samlar nu in pengar för att kunna ge sommarens valpar en framtid. Målet är 30 000 kr.

Valparna är varje djurväns ansvar – utan SaveTheDogs vore de döda. Vi ber om din hjälp – varje insamlad krona hjälper till att rädda en valp! Tack för din gåva!

Märk insättningen med 100 valpar.
Hundhjälpens Plusgiro:
355 425-0

Från utlandet: IBAN: SE18 9500 0099 6018 0355 4250 BIC: NDEASESS

Swish: 123 1721430

SMS: 72672 med texten HUNDAR, mellanslag följt av den summa du vill donera: 50, 75, 100, 150, 199 kronor

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: