Viktigt meddelande

Vi har precis fått information via Save The Dogs att kommunen i Cernavoda har undertecknat ett kontrakt med ett företag som fångar in och dödar gatuhundar, med syftet att få bort upp till 300 gatuhundar i staden (vilket innebär praktiskt taget samtliga gatuhundar i Cernavoda).

Kommunledningen har vid tidigare tillfällen informerat Save The Dogs att de övervägt ett begränsat åtgärdsprogram i syfte att minska antalet gatuhundar runt skolorna. Det är runt skolorna som de flesta klagomålen om gatuhundar sker till kommunen. Men kommunen har aldrig tidigare informerat Save The Dogs om ett sånt här omfattande program som nu verkar vara aktuellt.

Save The Dogs har begärt ett möte omgående med borgmästaren för att klargöra situationen. Under tiden uppmanar Save The Dogs alla invånare i Cernavoda att hålla sina hundar inomhus eller på tomten för att de inte ska bli infångade eller att adoptera någon av hundarna på gatan för att rädda deras liv.

Hundhjälpen ber nu våra följare om hjälp. Du som har möjligheten att adoptera en hund- anmäl ditt intresse till oss (här finns intresseanmälan). Varje hund som får lämna hägnet öppnar upp en plats till en ny hund som kan räddas från gatan.

TACK!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: